Reacția lui Răzvan Zăvăleanu după decizia comisiei thumbnail

Reacția lui Răzvan Zăvăleanu după decizia comisiei

Oamenii din club sunt șocați de decizia comisiei de a interzice accesul fanilor pentru următoarele 4 meciuri pe teren propriu.

O decizie care a stârnit nemulțumire evidentă în rândul fanilor dinamoviști, dar și în rândul oficialilor. Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului, a reacționat și el după decizia comisiei:

”E absolut neplăcut și, în aceeași măsură, mi se pare că e o măsură mult prea dură luată împotriva tuturor spectatorilor, nu numai împotriva celor care au provocat anumite incidente. Cred că s-ar fi putut găsi o măsură mai echilibrată. Pentru că, până la urmă, sunt mulți iubitori ai fotbalului care n-au nicio vină pentru ceea ce se întâmplă și ar vrea să vină la stadion.

Sancționezi și echipa, pentru că o privezi de prezența suporterilor într-un moment foarte important. Poți să ai un impact decisiv din punct de vedere sportiv și, până la urmă, sportivitatea ne interesează, la urma urmei.

Cred că se putea găsi o măsură mai echilibrată, dar suntem nevoiți să ne adaptăm și mergem în continuare așa. Ce putem face? Este evident că suportul fanilor era deosebit de important, mai ales pentru aceste meciuri vitale.

Ce mai putem face în momentul acesta, în afară de utilizarea căilor juridice până la capăt? Eu zic că șanse există (n.r. să obțină o decizie favorabilă la apel), dar nu depinde de noi. Ne ducem în fața unor persoane care judecă prin propria lor prismă ceea ce s-a întâmplat acolo. Să sperăm că se va modifica măcar parțial această măsură.

Andrei Nicolescu este cel care se ocupă de gestionarea acestei probleme. Nu vreau să acuz pe nimeni de nimic. N-aș vrea să intru pe un asemenea teritoriu. Eu cred doar că se putea judeca mai simplu, ținând seama de interesul sportiv, în primul rând, și de faptul că sunt atâția suporteri care ar vrea să vină, pur și simplu, la stadion să se bucure de spectacolul sportiv sau să-și încurajeze echipa”, a spus Zăvăleanu, potrivit PlaySport.

COMUNICATUL CLUBULUI DINAMO:

,,Hotărârea de astăzi a Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal (FRF) reprezintă o palmă dată fotbalului și dărâmă eforturile făcute în ultimii ani de FRF, LPF, deținători de drepturi, cluburi, sponsori, de a readuce publicul pe stadioanele noi construite de CNI, de a crește media de spectatori în fiecare sezon, de a spera că suntem, și cu fotbalul, în Uniunea Europeană.

Susținem necondiționat descurajarea oricăror forme de violență pe stadioane și considerăm că prevederile legale și regulamentare trebuie aplicate, direct și proporțional, celor responsabili de comiterea faptelor antisociale. Cu alte cuvinte, toleranță zero!

Nu este un limbaj împrumutat din campaniile electorale, este dovada că am avut întotdeauna o conduită corectă și responsabilă, în deplin acord cu legislația și normele de civilizație. Dinamo nu are în spate doar istorie și performanță, Dinamo de astăzi trăiește pentru suporteri.

Ne vom căuta dreptatea prin comisii, prin avocați și vom contesta această decizie luată după regulamente rămase de mulți ani în vigoare. Patru etape cu „porțile închise” înseamnă final de sezon, pentru suporterii noștri, la meciurile disputate pe teren propriu, pe Arcul de Triumf sau pe Arena Națională. Nu este normal, nu este o luptă corectă pentru toate cele 10 echipe de play-out!

Interesul legitim al competiției este ca fiecare club să-și poată apăra șansele pe teren, beneficiind de susținerea propriilor fani. Faptele antisociale, văzute de o țară întreagă, nu pot rămâne fără consecințele legale firești.

Jandarmii au partea lor de vină, clubul și stewarzii, la fel. Pe lângă sancțiunile individuale dictate împotriva celor direct responsabili, acceptăm suspendarea unor sectoare de tribună, însă nu putem fi de acord cu o interdicție generală, aplicată global fanilor care au respectat normele de comportament în arenele sportive. Ei nu au nicio vină!

Urmează opt etape, opt finale în care se poate decide destinul echipei pe termen mediu și lung. Ar fi, însă, injust, ca fanii noștri, celebri în toată lumea pentru pasiune și creativitate, să nu își poată încuraja echipa favorită.

Dinamo va lupta cu toate forțele, transparent și regulamentar, pentru dreptul suporterilor noștri de a fi alături de echipă, în tribune, meci de meci.”

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *