Start în etapa a doua din play-out! thumbnail

Start în etapa a doua din play-out!

Pauza competițională prilejuită de meciurile echipelor naționale a luat sfârșit și de astăzi vor începe meciurile din etapa a doua din play-out, partea a competiției care ne interesează.

Decizia de a primi 4 meciuri de suspendare, fără spectatori, ne afectează puternic în lupta pentru supraviețuire, dar acum trebuie să vedem o dovadă de caracter din partea echipei. Etapa a doua din play-out propune câteva dueluri, care ne interesează în mod direct.

CLASAMENTUL DIN PLAY-OUT

1.Universitatea Cluj 24 puncte
2.AFC Hermannstadt 23 puncte
3. UTA Arad 23 puncte
4. ACS Petrolul 21 puncte
5. Oțelul Galați 20 puncte
6. Poli Iași 17 puncte
7. FCU Craiova 16 puncte
8. Dinamo 15 puncte
9. Voluntari 14 puncte
10. Botoșani 11 puncte

Voluntari-Hermannstadt: Echipa care ne-a învins categoric în prima etapă deschide etapa a doua din play-out, împotriva echipei aflate sub noi în clasament, FC Voluntari. Echipa ilfoveană a pierdut cu 4-3 în deplasare la Arad, un duel de mare luptă în care noul antrenor, Florin Pîrvu, a părut că este capabil să schimbe fața echipei.

În cazul unui rezultat favorabil al gazdelor, Dinamo ar fi pe loc direct retrogradabil înainte de meciul cu Petrolul. Acum se pune întrebarea, poate Hermannstadt să repete evoluția bună din meciul cu Dinamo sau a fost excepția. Echipa din Sibiu este una dintre cele mai slabe echipe din deplasare. Acum câteva săptămâni în meci direct, partida s-a încheiat la egalitate, 1-1, pe același stadion. Meciul începe de la ora 17:30.

Botoșani-Poli Iași: Derby-ul Moldovei are loc sâmbătă, de la ora 15:45, un meci în care echipa gazdă își joacă una din ultimele șanse pentru salvarea de la retrogradare. După un start bun de an în 2024, echipa antrenată de Bogdan Andone are mai multe meciuri la rând fără victorie și a pierdut categoric în prima rundă, în deplasare la Cluj. Iași nu se simte nici ea mai bine în ultima perioadă și a pierdut la Galați cu 1-0. Echipa antrenată de Leo Grozavu este pe primul loc care asigură supraviețuirea directă în prima ligă. Șase puncte le despart pe cele două combatante.

Universitatea Cluj-UTA Arad: Prima clasată din play-out, care își dorește participarea la barajul de Europa, vrea a doua victorie consecutivă în play-out, în vreme ce UTA Arad a primit și ea o suspendare de 4 etape, astfel că UTA va lupta pentru punctele puse în joc. Se anunță un duel echilibrat, fără o favorită certă. 24, respectiv 23 de puncte au U Cluj și UTA.

FCU Craiova-Oțelul: Echipa lui Adrian Mititelul, aflată imediat deasupra noastră, traversează o criză de formă și vrea a doua victorie din 2024, singurul succes fiind obținut chiar împotriva lui Dinamo. Dorinel Munteanu și echipa lui au câștigat primul meci din play-out, dar jocul gălățenilor suferă, astfel că este posibil că oltenii să obțină a doua victorie a anului, prima din play-out. Un punct mai mult decât Dinamo are echipa lui Napoli.

DINAMO-Petrolul: Ultimul meci al rundei este și cel mai important duel pentru noi, evident. Dinamo trebuie să treacă peste dezavantajul de a nu avea spectatorii alături, dar meciul va fi prefațat mai amplu în articolele noastre.

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *