Afișări 672
Dinamo termină pe loc de baraj în Superligă, deși în marea majoritate a campionatului a fost pe loc direct retrogradabil.
Cele mai multe victorii: FCSB(19), CFR(15), Rapid(15) / Cele mai puține victorii: Botoșani(3), Voluntari&Oțelul(6)
Cele mai multe egaluri: Oțelul(16), Petrolul(14), Hermannstadt(13) / Cele mai puține egaluri: FCU Craiova(4), Dinamo(5)
Cele mai multe înfrângeri: Dinamo&FCU Craiova(17), Botoșani(15), Voluntari(14)
Cea mai bună ofensivă: Rapid(55), CFR(54), FCSB(53) / Cea mai slabă defensivă: Dinamo(22), Petrolul(29), Botoșani)30)
Cea mai bună defensivă: FCSB(28), CFR(29), Hermannstadt(31) / Cea mai slabă defensivă: Botoșani (52), FCU Craiova(50), Voluntari(49)
Din aceste statistici, remarcăm că Dinamo a avut cea mai slabă ofensivă din acest sezon. Cu toate că în ultima vreme, „câinii” au marcat mult mai des, lipsa unui atacant de valoare, a unui mijloc de calitate în turul campionatului, au dus la faptul că echipa să aibă cel mai slab atac. De asemenea, pe lângă Botoșani, FCU Craiova și Voluntari, mai sunt UTA Arad și Poli Iași, echipe care au primit mai multe goluri decât Dinamo, deși multă vreme echipa antrenată de Kopic avea cea mai slabă defensivă. Acest lucru se datorează intrării lui Darko Velkovski în echipă, dar și a formei extraordinare a lui Răzvan Patriche.
Clasament pe teren propriu
Cea mai bună echipă pe teren propriu este CFR, cu o singură înfrângere. Este urmată de FCSB, Rapid și Hermannstadt. Ultima din urmă și viitoare adversară a lui Dinamo are tot un singur eșec, cu Farul Constanța în prima etapă, în iulie 2023.
Pe teren propriu, Dinamo are 4 victorii în ultimele 5 meciuri. Înafara acestora, echipa mai are o victorie, cu Botoșani în etapa 5. Clubul se remarcă în sens negativ, având cel mai slab atac cu doar 10 goluri, dar se remarcă pozitiv cu una dintre cele mai bune defensive (15 goluri primite în 15 meciuri, doar CFR, FCSB și Hermannstadt au apărarea mai bună)
Clasament pe teren străin
- Cea mai bună echipă pe teren străin este FCSB, iar cea mai slabă este Botoșani. Echipele din play-out care s-au remarcat în deplasare sunt ”U” Cluj și Oțelul Galați, însă ambele vor juca cu Dinamo pe teren propriu.
- Trupa sub comanda lui Kopic a avut un parcurs foarte modest în deplasare, mai slabi fiind doar sibienii și botoșănenii.
Diferențe dintre tur și retur
- Cea mai mare diferență de puncte obținute în tur vs retur este la Dinamo. În tur, dinamoviștii au obținut 10 puncte, iar în retur 19. Este urmată de Petrolul, care în tur au excelat și au ocupat un loc de play-off cu 21 de puncte, iar în retur au obținut 14 puncte, fiind pe loc direct retrogradabil.
- În tur, Otelul a avut cea mai bună defensiva (12 goluri primite). În retur trupa lui Dorinel Munteanu a avut cea mai slabă apărare (24 de goluri primite).
- În tur, Dinamo a avut una dintre cele mai slabe defensive (26 de goluri primite). În retur, Dinamo a avut cea mai bună defensivă din prima ligă după FCSB (13 goluri primite), cu 15 goluri primite.
Golgheterii lui Kopic
Goncalo Gregorio este principalul marcator al echipei, aducând ultimele 2 victorii de pe teren propriu. Per total, acesta are 7 goluri marcate. Este urmat de Politic cu 6 reușite. Hakim vine tare din urmă, cu 4 goluri înscrise.
Topul spectatorilor
1. FCSB – 14935
2. Rapid București – 13634
3. CS Universitatea Craiova – 11150
4. Universitatea Cluj – 8467
5. Dinamo București – 7712
6. Petrolul Ploiesti – 7425
Alte statistici
Posesie: CS Universitatea Craiova(56,1%), FCSB(54,5%), Poli Iași(52,8%), … , Dinamo(51,6%).
Meciuri fără gol primit: FCSB(13), Rapid(12), Petrolul(11), … , Dinamo(8).
Citește și:
Material Deutsche Welle: țările care îl susțin pe Iohannis în fruntea NATO