DINAMO-Petrolul: Test de caracter! Cum ar putea arăta primul 11 thumbnail

DINAMO-Petrolul: Test de caracter! Cum ar putea arăta primul 11

Dinamo și Petrolul se întâlnesc în această seară pe stadionul ,,Arcul de Triumf”, într-un meci de tradiție al fotbalului românesc.

Un duel cu multe orgolii la mijloc, dar miza este cu totul alta acum și Dinamo este echipa în mai mare nevoie de puncte. Duelul dintre cele două formații va încheia runda cu numarul doi din play-out și înainte de fluierul de start, echipa noastră ocupă locul 15 în clasament, primul care duce direct în liga secundă. Rezultatele înregistrate până acum, în primele două etape, au rupt clasamentul și astfel că Dinamo are nevoie de trei puncte. În cazul unei victorii, echipa noastră ar urca pe loc care asigură direct supraviețuirea în prima ligă.

Nu va fi însă ușor, întâlnim o echipă solidă, o formație care a fost în lupta pentru play-off, genul de echipa care pierde foarte greu, chiar dacă nu este o echipa spectaculoasă, dar are în componentă jucători de calitate. Cea mai recentă dispută directă din campionat: 20 ianuarie 2024, Petrolul – Dinamo 1-0 (Jair Silva).

Era primul meci din 2024 și ambele echipe au arătat rău, doar execuția lui Jair a făcut diferența. Acum se joacă acasă, fără spectatori ce-i drept,doar cu copii în tribună, dar se schimbă datele problemei. Petrolul l-a schimbat pe Florin Pîrvu înainte de startul în play-out și merg pe mâna unui antrenor cu experiență limitată în prima ligă, Florin Stângă.

Cinci victorii, trei remize şi şapte înfrângeri este palmaresul înregistrat de bucureşteni pe teren propriu în acest sezon. De partea cealaltă, prahovenii au câştigat două dintre cele 15 deplasări din ediţia actuală, iar de alte opt ori au terminat la egalitate.

Acestea s-au mai întâlnit de 94 de ori în principala competiţie internă, de 54 de ori s-au impus bucureştenii, de 21 de ori au câştigat prahovenii, iar de alte 19 ori au remizat.

Palmares cu Dinamo gazdă: 47 de meciuri – 34 victorii Dinamo – 7 remize – 6 succese Petrolul.

Test de caracter: Meciul se va juca în condiții speciale, câteva sute de copii vor fi prezenți pe stadion, dar nu va fi același lucru ca într-un meci normal, în care stadionul ar fi fost arhiplin și atmosfera incendiară, un mare avantaj pentru Dinamo. Dar jucătorii trebuie să se concentreze pe lupta din teren și să arate că pot câștiga și în aceste condiții.

Cum ar putea arăta primul 11: Din fericire, Dinamo nu mai are probleme de efectiv și în mod normal, antrenorul lui Dinamo ar putea alinia cel mai bun 11, cel puțin teoretic. Asta rămâne de văzut. Adnan în poartă, pe linia de fund mă aștept să fie trio-ul din ultima perioadă, chiar dacă unii așteaptă să îl vadă pe Edgar în primul 11, cred că vom merge pe soluția cu Patriche-Darko-Josue. La mijloc, revine Eddy Gnahore lângă Domagoj Pavicic, de asemenea mă aștept ca Amzar să îl înlocuiască pe Bordusanu în flancul stâng, în vreme ce Moura va fi în dreapta.

Sper din inima că Dennis Politic să poată juca din primul minut în atac în partea stânga, Giorgi Milanov în dreapta, iar Hakim Abdallah să revină în centrul ofensivei, urmând ca Selmani sau Gregorio să intre pe parcurs. Cam așa ar arată varianta ideală, cel puțin pe moment.

Sper ca băieții să reușească să se mobilizeze astăzi, în condiții speciale, să reușim să obținem toate punctele puse în joc, e un meci foarte important și sper să ne ridicăm la nivelul așteptărilor.

ZELJKO KOPIC: ,,Suntem într-o situație în care trebuie să ne adaptăm, am discutat cu jucătorii, nu vrea să se plângă cineva din echipa de această decizie, să găsim scuze, trebuie să fim pozitivi, să fim motivați. Fanii nu vor fi la stadion, dar vor fi alături de noi, ei ne susțin, sunt aproape de noi, trebuie să fim pregătiți, să venim cu energie pentru a câștiga meciul.

Meciul cu Petrolul va fi greu, orice duel din play-out va fi greu, Petrolul este o echipă stabilă, au calitate ofensivă, pot crea pericol pe tranziție, știm cum trebuie să jucăm și trebuie să fim la un nivel înalt luni seară pentru a câștiga.

Pentru mine e important că toți jucătorii sunt pregătiți, am avut 27 de jucători la antrenament, e important, echipa e motivată, așteptăm meciul cu interes și sper că toți jucătorii să fie la nivelul așteptat.

Am auzit că vor veni copiii la stadion, de aceea trebuie să fim motivați suplimentar, să venim cu energie. A fost presiune încă de când am venit, toate meciurile sunt importante, în aceste 8 meciuri va fi presiune pe noi, trebuie să acceptăm asta, să fim stabili mental, să înțelegem ce cer de la ei. La finalul sezonului, când vom trage linie, pregătirea fizică, tehnică, toate vor conta în rezultatul final.”, a transmis Kopic la conferința de presă

DENNIS POLITIC: ,,O să fie un meci foarte greu, la fel ca toate celelalte meciuri. E o echipă incomodă, mai sus decât noi în clasament, dar vom fi motivați să câștigăm meciul de luni seară. Decizia de a juca fără fani, a fost supărătoare, e incomodă, nu e o scuză, dar e un dezavantaj, o să încercăm să ne motivăm. Ne va fi greu, dar nu avem timp să ne plângem de milă.

Îmi doresc să vină copiii în număr cât mai mare, sper să ne susțină și să strige tare pentru noi. Pauza a fost bună, am muncit foarte mult, m-am antrenat cu echipa și a fost o săptămâna intensă, sper să punem în practică tot ce am lucrat.

Este o luptă acerbă, noi trebuie să ne concentrăm pe noi și să obținem cât mai multe victorii, să terminăm campionatul și să rămânem în prima ligă. Presiunea este una destul de mare, gestionarea emoțiilor va fi importantă, nejucand cu fani, experiența va conta, au mai fost colegi care au trecut prin situații similare. Avem jucători cu experiență pentru a ne putea salva.

Este o decizie a comisiei, care s-a luat, noi am discutat, gândim cu toții să ne motivăm, nu putem schimba noi, s-a depus contestație, noi suntem concentrați pentru următorul meci, să fim motivați pentru a obține cele trei puncte.

Fanii vin la stadion să ne susțină, ne-au susținut tot sezonul, mai sunt și anumiți fani care sunt mai nervoși, bătăi au mai fost în fotbal între fani, suspendări, dar pentru noi este un moment destul de important, trebuie să ne concentrăm pe ce putem controla.”, a declarat Dennis Politic la conferința de presă.

„Ne va aștepta, cu siguranță, un meci dificil și trebuie să ținem cont de faptul că Dinamo a câștigat ultimele trei partide de pe teren propriu și că, în jocurile de acasă, a înscris mai mereu. În plus, cred că înfrângerea cu 3-0 suferită în etapa precedentă, dar și faptul că vor juca fără fani în tribune, îi va mobiliza suplimentar, așa că trebuie să facem un meci perfect din toate punctele de vedere ca să ne întoarcem acasă cu un rezultat pozitiv”, a spus Florin Stangă.

Sunt fericit la Ploiești, sunt sănătos, încă pot să joc, acestea au fost motivele care m-au determinat să prelungesc contractul. Cât despre meciul cu Dinamo, va fi unul dificil, pentru că întâlnim o echipă care joacă bine acasă, dar suntem pregătiți să câștigăm toate cele trei puncte. Mai sunt opt jocuri de disputat, încă nu este decis nimic, așa că trebuie să câștigăm, să legăm victoriile, pentru că obiectivul nostru este acela de a termina pe primul loc în play-out”, a spus Seto.

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *