Mesaj către șeful CCA: Așteptăm analiza, domnule Vassaras thumbnail

Mesaj către șeful CCA: Așteptăm analiza, domnule Vassaras

Nu mi-a plăcut niciodată sintagama ,,singuri împotriva tuturor”.

Era folosită de rapidiști la începutul anilor 2000, când se considerau victimele duo-ului Dinamo și Steaua. Mi se părea că este o atitudine și mentalitate de pierzător, dar se pare că am ajuns și noi în situația de a fi victimile unui sistem, ori ale istoriei, că altfel nu îmi explic ce se întâmplă, cum am ajuns să fim din cei puternici, de care se temeau toți, să im cei care acum încasează etapă de etapă. Suntem cei bucuroși când avem parte de arbitraje corecte, numărăm pe degetele de la o mâna pe cei care în decursul ultimilor ani ne-au arbitrat corect, nu spun să ne fi ajutat, să ne fi dat acel clasic 10% conferit gazdelor. Nu vrem asta, vrem corectitudine, asta am cerut mereu.

Ce îți mai rămâne de făcut atunci când ești furat chiar la ultima fază, când arbitrul dictează penalty după o faza amplu analizată la VAR. Oamenii de fotbal strigă aproape toți în cor: NU A FOST PENALTY! Nici Fesnic nu a avut de gând să acorde penalty, dar a făcut asta după ce a analizat 15 secunde la monitor o fază grea. Dar ce nu s-a judecat, faultul comis la Homawoo 2 secunde mai devreme, în aceiași zonă. Bizar, nu?

Orb să fii și să nu vezi acel fault foarte clar. Nu era vorba de a da penalty, era de a oferi un fault corect, de joc și meciul se încheia acolo. Așa prost cum am jucat, defensiv, fricos, am fost furați. E veșnica noastră discuție, parcă unii justifică să fim furați prin faptul că am jucat prost.

Totuși, sunt 3 faze discutabile în aceiași fază de joc, toate judecate împotriva lui Dinamo: Offside, fault în atac și penalty. Deja miroase urat și oricum o dăm, oricum o interpretăm, am fost furați, este viciere de rezultat. În play-out, o viciere de rezultat poate însemna diferența între retrogradare și menținerea în prima liga. Dar am o idee și poate mă ajutați în răspândirea ei, că poate suntem prea subiectivi în analiză și ne trebuie o părere obiectivă.

Domnul Vassaras, cel care a sfidat Dinamo în mai multe rânduri, care își desfășoară activitatea departe de lumea agitată a fotbalului românesc, a creat un precedent acum câteva săptămâni, când a analizat el fazele discutabile ale rundei. Fără niciun fel de ironie, dorim din partea dânsului, ca urmăritori și fani ai acestui fenomen, o analiză a fazei desfășurate în minutele de prelungiri, să vedem dacă suntem justificați în strigătul nostru de frustrare sau poate suntem prea suporteri fanatici.

Domnule Vassaras, vă rugăm să analizați faza, faceți puțină lumina și spuneți-ne dacă Dinamo a fost dezavantajată la faza de joc din prelungiri!

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *