Se cere schimbarea regulamentului: „Ca să nu mai existe decizii tâmpite” thumbnail

Se cere schimbarea regulamentului: „Ca să nu mai existe decizii tâmpite”

Sancțiunea dictată împotriva lui Dinamo și UTA a stârnit foarte multe discuții în fotbalul românesc.

O pedeapsă colectivă în urmă unor incidente provocate de câțiva suporteri, care au fost identificați și pedepsiți.

Ciprian Marica, acționarul celor de la Farul, consideră că sancțiunea primită de Dinamo și UTA – 4 meciuri fără spectatori – e mult prea dură. Fostul atacant al echipei naționale e de părere că pedepsele nu ar trebui dictate colectiv, ci numai cei vinovați ar trebui să suporte consecințele.

Dacă Dinamo și UTA nu vor avea câștig de cauză la apel, sancțiunea se va întinde până la finalul play-out-ului.

„Dinamo e pedepsită pe nedrept! Și, per total, orice club pedepsit de această manieră… Fotbalul e pentru suporteri, pentru public! Nu poți, pentru câteva persoane, să interzici toți suporterii! Cei care au greșit trebuie să plătească, nu toți. Nu neg gravitatea incidentelor.

Dar sunt total împotriva acestei prostii care există în fotbal, de a interzice publicul pe stadion, drept pedeapsă pentru câțiva huligani care greșesc. Cel care greșește trebuie să plătească. Și vor mai exista astfel de decizii tâmpite, pentru că vor mai exista evenimente neplăcute pe stadioane. Suporterul este responsabil pentru faptele lui. Nu toată lumea

Noi suntem mai catolici decât Papa. Am văzut Marseille – PSG, unde au fost focuri de artificii, un întreg recital, festival. Se creează o atmosferă, are și publicul rostul lui. Dacă vedem afară că se întâmplă, putem adopta și noi asta. Suntem un popor vulcanic, latin, nu poți să ne disciplinezi acum, să fim nemți. N-am fost niciodată! Este o exagerare dusă la extrem la noi. Ar trebui să avem o lejeritate mai mare pentru suporteri”, a declarat Ciprian Marica la GSP Live.

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *