HANDBAL. Dinamo - in elita handbalului european thumbnail

HANDBAL. Dinamo – in elita handbalului european

HAMBURG_2024Echipa masculină de handbal Dinamo, campioana națională en titre, a fost parte, în zilele de 25 și 26 mai, a unui spectacol grandios, desfășurat la Hamburg, Germania, sub egida Federației Europene de Handbal: turneul Final 4 al EHF European League. Dinamo a fost singura echipă non-germană dintre cele patru calificate la această competiție, celelalte participante fiind forțe ale Bundesligii: SG Flensburg, Fuchse Berlin și Rhein Neckar Lowen.

Pentru a ajunge la Turneul de Final 4 de la Hamburg, Dinamo a jucat 14 meciuri, dintre care ultimele două ”duble” fiind eliminatorii, cu echipe din Danemarca (Silkeborg și Skjern). Calificarea la Hamburg este o premieră pentru Dinamo și reprezintă o performanță la nivelul întregului sport românesc.

În primul meci, disputată sâmbătă, 25 mai a.c., Dinamo a cedat în fața formației SG Flensburg, scor 32-38, echipă care avea să cucerească duminică trofeul EHF European League, după o finală câștigată de aceeași manieră (36-31) în fața fostei deținătoare a cupei, Fuchse Berlin.

Dinamo în meciul cu Flensburg: Cupara, Heidarirad – Dedu 2, Racoțea, Negru, Alex Pascual 4, Kukic 3, Kasparek 6, Stanciuc, Rosta 3, Kuduz 5, Humet, Akimenko 7, Bokhan, Ali Zein, Militaru.

Duminică, Dinamo a întâlnit în meciul pentru medaliile de bronz echipa Rhein Neckar Lowen. După un meci extrem de disputat, formația germană s-a impus la limită, scor 32-31. Campioana României a avut șansa egalului la ultima fază, dar mingea a lovit bara. În caz de egalitate s-ar fi executat aruncări de departajare de la 7 metri.

Dinamo în meciul cu Rhein Neckar Lowen: Cupara, Heidarirad – Dedu 2, Cenic 1, Racoțea 1, Negru, Alex Pascual 1, Kukic 3, Kasparek 5, Stanciuc 1, Rosta 6, Kuduz 2, Akimenko 5, Bokhan 1, Ali Zein 5, Militaru.

Dinamo a fost însoțită la Hamburg de numeroși suporteri, veniți atât din țară, cât și din toată Europa (Germania, Anglia, Danemarca, Belgia, Italia) sau de peste Ocean (Canada). Clubul Sportiv Dinamo le mulțumește tuturor celor care au susținut-o în impresionanta Barclays Arena din Hamburg, o sală de 15.000 de locuri, în care vocile românilor au dominat de multe ori atmosfera.

Dincolo de prezența la Turneul Final 4 al EHF European League, Dinamo a mai avut satisfacția de a oferi golgeterul competiției. Extrema dreaptă Andrii Akimenko a fost cel mai bun marcator, cu 95 de goluri.

Dinamo se pregătește să pună punct unui sezon remarcabil, în care a câștigat toate cele trei trofee interne, Supercupa României, Cupa României, Titlul național, și s-a calificat între primele 4 echipe din EHF European League. Dinamo a mai reușit o singură dată în istorie să realizeze ”tripla” internă, în sezonul 2018-2019.

CS Dinamo

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *