Cele două dorințe! thumbnail

Cele două dorințe!

În emisiunea de joi seară realizată alături de prietenul și colegul meu, Andrei Bendeac, am fost întrebat de către Bendy care este dorința mea pentru acest sezon?

Ce mi-aș dori să se întâmple, care cred că ar trebui să fie obiectivul. Eu îl văd format din două părți. Primul nu ține de locul din clasament, dar de imaginea lui Dinamo ca și echipă, dar care este și în directă legătură cu poziția din clasament, cel putin asa consider eu. Mă rezum doar la statistica ultimului sezon, rezultatele obținute de echipa noastră împotriva echipelor din Top 6:

FCSB: 1-2 și 0-1
CFR: 1-1 și 0-4
U Craiova: 0-2 și 0-1
Farul Constanța: 0-2 și 2-0
Sepsi Sf. Gheorghe: 0-3 și 1-2 
Rapid București: 0-4 și 1-2

Care este dorința mea? Să devenim în primul rând competitivi cu aceste echipe din top 6, să nu fim în situația de a obține întâmplător un succes cu ele în 12 meciuri, în rest să fim carne de tun.  Să apună meciurile în care primim 4-0 și să fie normalitate, să fie ușor de digerat. Orice echipă mai are parte și de înfrângeri dure, dar nu 5,6 într-un sezon, dacă vrei să te numești o echipă puternică.

Dacă vrei să treci la nivelul următor, să lași în spate imaginea echipei de retrogradare, trebuie să obții victorii cu FCSB, Rapid, CFR, chiar și Sepsi, care a trecut la statutul de echipă puternică a Superligii.

Dacă se va întâmpla acest lucru, atunci ne vom putea bate și la Top 6, care este de fapt obiectivul echipei, deși văd că primește nuanțe în ultima vreme, că ar fi de acceptat și un loc 7,8 de fapt. Cred că e devreme să acceptăm mai puțin decât play-off, ori ne asumăm asta, ori nu.

Pentru a ajunge în Top 6, trebuie să fim competitivi în duelurile de tradiție, în derby-urile care vor umple stadioanele, dar aș mai adăuga un aspect, terenul propriu să fie o fortăreață în care cine vine, să nu plece fără probleme cu punct sau puncte. Cu asemenea fani în spate, cu stadionul plin, fie că vorbim de Arc, ori de Arena, nu ai voie să pierzi puncte și să te clasezi pe locul 12 în clasamentul meciurilor de pe teren propriu.

Am spus că nu mai trebuie acceptată mediocritatea, fanii dinamoviști merită infinit mai mult față de ceea ce au primit în ultimii ani, vreau să avem parte de un club puternic sportiv, dincolo de tot ce se discuta în afara zonei sportive, vreau un Dinamo puternic pe teren. Dacă răbdarea a devenit o virtute a suporterului dinamovist, ea nu trebuie testată la infinit.

Ca să citez din mesajul afișat de grupul ,,Ca la noi la nimeni”, în 2015, la un meci cu U Craiova, pe stadionul Dinamo: ,,UN NOU ÎNCEPUT, VREM MULT MAI MULT”! Fanii dinamoviști merită mult mai mult!

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *