Meci bun la Sfântu Gheorghe, egal meritat thumbnail

Meci bun la Sfântu Gheorghe, egal meritat

Sepsi OSK și Dinamo București s-au întâlnit în această seară pe stadionul din Sfântu Gheorghe.

Un duel interesant, mai ales că știm orgoliile aflate la mijloc, dar dincolo de aceste elemente, meciul era important pentru Dinamo, deoarece echipa noastră putea confirmă prestația bună cu Petrolul și să obțină primele puncte din deplasare.

Așa cum era de așteptat, nici Storck, dar nici Kopic, nu au operat niciun fel de schimbare în formula de start față de partidele precedente.

Sepsi: Niczuly – D. Ciobotariu, Ninaj, Fl. Ștefan – Oteliță, Alimi, M. Șota, K. Varga – C. Matei, Kallaku – M. Coman
Rezerve: D. Moldovan – Gyenge, Kecskés, Breij, Hajdin, Siger, Drăghiceanu, Popsa, Bardea, Neskovic
Antrenor: Bernd Storck

Dinamo: Golubovic – Cr. Costin, Boateng, Homawoo, Opruț – Milanov, Gnahore, Cîrjan – Abdallah, Selmani, D. Politic
Rezerve: A. Roșca – Pașcalău, Licsandru, Bordușanu, P. Neagu, A. Bani, Patriche, Caragea, Sivis, Dr. Irimia, Amzăr
Antrenor: Zeljko Kopic

Un stadion pe 70% plin la Sfântu Gheorghe, dar atmosfera frumoasă pe un stadion cochet, modern, demn de 2024. Dinamo a fost susținută de aproximativ 400 de fani în colțul peluzei SUD a stadionului. Ce este interesant, fanii care erau în afara zonei galeriei, au venit tot lângă peluză pentru a cânta alături de ultrași.

Meciul a început cu o fază în care Hakim a avut o intrare total imprudentă, în care a fost sancționat cu cartonaș galben, dar total periculoasă. Jucătorul lui Sepsi a fost în regulă, dar a fost zdruncinat destul de rău. După încă un minut de joc, Alimi s-a prăbușit pe teren, a fost comotionat după intrarea lui Hakim.

Dinamo a avut o prima ocazie uriașă în minutul 9, Hakim a fost deschis bine de Cîrjan care a avut spațiu, a șutat, dar execuția a fost blocată, mare oportunitate pentru Dinamo, Selmani putea ajunge și el la mingea a doua, dar Ciobi a blocat în ultimul minut.

Sepsi a preluat inițiativa, a avut posesia și Dinamo a preferat un joc de contraatac, dar în afară de câteva faze fixe, nu au creat pericol gazdele din această seară. Totuși, au început să apară primele slăbiciuni în flancul nostru drept, de acolo au început să apară și ocaziile.

Homawoo a încercat o reluare spectaculoasă din foarfeca în minutul 18, după o faza fixă, dacă era pe poartă, Niczuly nu putea interveni.

Dinamo a avut probleme în a menține posesia în primele 25 de minute, în afară de lupta lui Selmani, totuși Sepsi a fost mai agresivă, Milanov din nou destul de absent. Faptul că am fost o echipă ruptă la mijlocul terenului ne-a costat în minutul 27, am fost pedepsiți cu un gol venit chiar în zonă vulnerabilă, după o faza în care ne-am aparat foarte rău. Dinamo cu probleme la mijlocul terenului. Dinamo trebuia să vină cu replică, dar era greu fără a ține de minge.

În minutul 44, după o primă fază bună jucată de Milanov, acesta a pasat bine pentru Politic, centrare bună din stânga pentru Hakim, dar execuția a lăsat mult de dorit, nu și-a calculat bine pașii și a trimis lamentabil, pe lângă poarta lui Niczuly.

1-0 la pauză pentru gazde, trebuie să recunoaștem, o primă repriză în care au jucat mai bine, au dominat lupta la mijloc, o echipa mai legată, dar și Dinamo a avut câteva ocazii importante, venite în urmă unor contre, dar aveam nevoie de mai multă consistentă la centru.

Dinamo a început mai bine repriza a doua, am avut o șansă bună pe contraatac în minutul 52, Selmani a preluat excelent, dar nu a reușit să paseze către Politic, care scăpa singur spre poartă, a fost faultat la marginea careului, dar putea fi o fază și mai periculoasă. Ciudat este că Feșnic nu a dat nici galben. Același Selmani a protejat câteva minute mai târziu o minge, care a ajuns la Cîrjan, dar faza a fost blocată în ultimul moment. În sfârșit minute de dominare dinamovistă, trebuia să fructificăm ocaziile.

Cea mai mare ocazie i-a apartinut lui Hakim in minutul 60, cand a primit de la Selmani in dreapta, o faza asemanatoare cu ce a fost cu Petrolul, dar sutul lui s-a dus in transversala. Ghionion pentru Dinamo, care merita sa egaleze dupa startul bun de repriza. Au venit si schimbarile, Sivis si Bani au intrat in locul lui Milanov si Costin. Din pacate, schimbarile nu au adus imbunatatirile dorite, am avut probleme dupa schimbarile efectuate si de Sepsi, in special la Neskovic.

Kopic a avut un moment de maximă inspirație în minutul 70, când l-a introdus pe Neagu inlocul lui Politic și jucătorul moldovean a marcat pentru 1-1. Gol meritat ținând cont de ratările din repriza a doua și nu numai. Petru la primul gol în tricoul lui Dinamo.

Dinamo a încercat să profite de lentoarea celor de la Sepsi, să forțăm golul victoriei, momente de dominare dinamovistă. Galeria lui Dinamo a dominat fondul sonor, era un bun prilej să obținem primul punct din deplasare, poate chiar și mai mult.

În minutul 84, Bordusanu l-a înlocuit pe Hakim, Bani a trecut în dreapta, în vreme ce Antonio a trecut în zona centrală. O fază discutabilă a avut loc în minutul 86, Bordusanu a urmărit o minge în profunzime, a fost împins, dar nu s-a dat penalty.

Dinamo obține un egal meritat la Sfântu Gheorghe, un meci bun, solid, împotriva unei echipe de play-off, am revenit pe tabelă și repriza a doua ne-a aparținut.

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *