Revenirea lui Negoiță: Istoria nu se schimbă thumbnail

Revenirea lui Negoiță: Istoria nu se schimbă

Dinamo a transferat ieri un jucător după o pauză de aproximativ trei săptămâni în care doar am discutat despre nevoia de jucători, importanța venirii unor întăriri în acest start de sezon.

Dar ieri parcă am simțit că nu a fost cap de afiș venirea lui Maxime Sivis la Dinamo, dar revenirea lui Ionuț Negoiță, ca sponsor. Important de punctat idea de sponsor, doar atât. Dacă la Sivis, feedback-ul a fost unul pozitiv în general, fiind un jucător de care aveam nevoie, nu același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Ionuț Negoiță. Am urmărit reacțiile fanilor dinamoviști și în general nu sunt deloc pozitive.

De ce ar fi? De ce am asocia ceva pozitiv din istoria lui Dinamo cu fostul acționar majoritar, Ionuț Negoiță. Asociem prima insolvență, dar unde vina lui este cea mai mică, dar asociem lipsa de investiții, lipsa de performanță, deși ajunsesem în acel punct, să ne batem pentru primele locuri, a retras sprijinul, am pierdut jumătate de Săftica, ne-a lăsat de izbeliște, ne-a ”vândut” unor escroci și am fost la un pas de colaps. Doar o parte dintre ”reușite”. Acest Ionuț Negoiță revine acum ca sponsor al echipei, nicidecum sponsor principal, doar secundar.

Dacă s-a considerat necesară asocierea cu Negoiță, dacă totodată face parte dintr-un plan mai amplu, istoria ne învață faptul că Ionuț Negoiță a început și primul ”mandat” la Dinamo tot din postura de sponsor, apoi acționar minoritar, posibil să asistăm la ceva similar. Sunt și declarații oferite de Negoiță în acest sens. Perspectiva construirii noului stadion, faptul că Dinamo s-a redresat financiar a readus oameni de afaceri alături de Dinamo, care acum un an jumate, când era fără de ieșire, nu se uitau în direcția clubului și cereau falimentul. Așa este în viață, dar asta nu înseamnă că noi, din perspectiva de suporteri, trebuie să fim dintr-o dată fanii lui Negoiță.

Prin ceea ce a făcut la Dinamo, nu va fi niciodată un personaj pozitiv, istoria s-a scris și știm ce a lăsat în urmă, care a fost moștenirea lui Ionuț Negoiță. Pe de altă parte, nu va avea niciun cuvânt de spus  ca si management, doar oferă bani, din informațiile mele, oferă exclusiv bani, nu este niciun fel de barter, suma vehiculată în GSP, 300 000 este adevărată.

Se pare că lumea celor care vor să se asocieze cu fotbalul este destul de mică. Este de urmărit pe viitor cum va progresa acest parteneriat, dacă va rămâne la stadiul de sponsorizare, ori se va transforma în ceva mai mult decât atât.

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *