HANDBAL. Dinamo a câștigat cea de a șaptea Supercupă a României din istorie thumbnail

HANDBAL. Dinamo a câștigat cea de a șaptea Supercupă a României din istorie

HANDBAL. Dinamo a câștigat cea de a șaptea Supercupă a României din istorie

SUPERCUPA_ROMANIEI_2024Echipa masculină de handbal Dinamo a câștigat cea de a șaptea Supercupă din istorie după ce a învins CS Minaur Baia Mare cu scorul de 37-29 în finala disputată pe 25 august la Pitești. În semifinale, roș-albii antrenați de David Davis se impuseseră cu 27-21 în fața rivalilor de la CSM Constanța.

Supercupa României a deschis sezonul 2024-2025 și a răspuns la câteva dintre ”dilemele” verii. Dinamo a avut un presezon intens, cu o schimbare majoră la nivelul staffului, dar și cu multe transferuri în lotul de jucători. Pe banca tehnică a fost adus David Davis, un fost mare jucător, câștigător de Champions League, dar și antrenor la echipe de top precum Veszprem, RK Vardar sau naționala Egiptului. În lot, s-a mers mult pe jucători cu experiență, căliți în Bundesliga, precum Branko Vujovic, Yoav Lumbroso și Frederik Ladefoged Blazejewicz, sau în alte campionate tari: Haniel Langaro la Barca (câștigător de EHFCL), Haukur Thrastarson în Polonia la Kielce și, în fine, Darko Djukic în Macedonia de Nord. Pe lângă aceștia au fost aduși portarul naționalei, Ionuț Iancu, și interul Ramon Șomlea. Celelalte echipe au rămas cu aceleași loturi de anul trecut (în mare parte).

Cupara și Iancu, decisivi în semifinală

Semifinalele Supercupei României au fost programate pe 24 august. În primul meci, Minaur Baia Mare s-a impus cu 29-28 în fața Potaissei Turda, după un meci echilibrat. A doua semifinală a adus față în față Dinamo și Constanța, un duel care s-a consumat de multe ori în finala pentru trofeu. Roș-albii au început mai bine, cu o apărare eficientă, care le-a creat probleme constănțenilor. Aceștia au înscris primul gol abia în minutul 7. Dinamo s-a desprins la 9-4 și chiar dacă CSM Constanța a mai comprimat diferența în unele perioade, Dinamo s-a impus clar, cu 27-21. Cupara și Iancu au fost foarte buni în poartă, Lumbroso a găsit soluții bune în centru, iar Akimenko și Rosta au fost principalii marcatori dinamoviști cu câte 6 goluri. Yoav Lumbroso a fost declarat jucătorul meciului din tabăra dinamovistă.

Dinamo: Cupara (13 intervenții / 2 goluri), Iancu (2 intervenții) – Dedu, Ladefoged, Șomlea, Negru 1, Gomes 5, Alex Pascual 1, Kasparek 2, Stanciuc 1, Rosta 6, Kuduz 1, Akimenko 6, Lumbroso 1, Ali Zein, Militaru 1.

20240825_DINAMO._supercupa._3

Langaro, principalul marcator din finală

Duminică, pe 25 august, Dinamo și Minaur Baia Mare s-au întâlnit în finala pentru trofeu. Cu Thrastarson inspirat în centru, cu Langaro cu mare poftă de a marca (7 goluri), cu o echipă clar mai completă și mai valoroasă, Dinamo s-a impus fără probleme cu 37-29, adjudecându-și primul trofeu al sezonului. Ali Zein nu a jucat după ce a primit cartonaș roși în semifinală.

Dinamo: Cupara (6 intervenții), Iancu (4 intervenții) – Dedu 1, Djukic 3, Ladefoged 1, Șomlea, Negru 1, Thrastarson 4, Langaro 7, Gomes 2, Alex Pascual 3, Kasparek 4, Stanciuc 3, Rosta 3, Kuduz 5, Militaru.

Antrenor: David Davis

Vladimir Cupara a fost declarat MVP-ul competiției.

20240825_DINAMO._supercupa.9

CS Dinamo, 26 august 2024

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *