Când va avea loc conferința de presă premergătoare partidei cu Botoșani thumbnail

Când va avea loc conferința de presă premergătoare partidei cu Botoșani

Dinamo se pregătește de duelul cu Botoșani de pe teren propriu, un nou meci care se va disputa cu casa închisă.

Un bun prilej să ne menținem pe podium și la finalul etapei cu numărul 11. Partida va fi prefațată în cadrul unei conferințe de presă organizate la baza de pregătire de la Săftica, joi, 26.09.2024, începând cu ora 13:30.

În cadrul conferinței de presă vor fi prezenți antrenorul lui Dinamo, Zeljko Kopic, dar și mijlocașul central danez, Patrick Olsen.

Conferința de presă va fi transmisă pe pagina de Facebook a clubului Dinamo.

INTERVIU PATRICK OLSEN PENTRU RADIO DINAMO1948

Patrick Olsen s-a alăturat echipei pe finalul perioadei de mercato și primele evoluții în tricoul lui Dinamo au fost mai mult decât încurajatoare.

Un mijlocaș cu vastă experiență în primele ligi din Danemarca, Polonia și Norvegia, și-a câștigat rapid locul în garnitura de start. A venit la Dinamo din postura de căpitan în sezonul trecut la vicecampioana Slask și ne-a oferit un interviu în exclusivitate despre adaptarea la Dinamo, primele partide, impactul cu viațz în România, dar și cu fanii dinamoviști:

Radio Dinamo1948: Felicitări pentru primele tale evoluții în tricoul lui Dinamo. Integrarea ta pare să meargă foarte bine. Cum te simți după primele meciuri?

Patrick Olsen: Așa cum ai spus, integrarea mea a decurs foarte bine. Este mai ușor atunci când băieții din echipă sunt foarte prietenoși. M-am simțit binevenit din prima zi, așa că este mult mai ușor să mă simt bine în echipă. Și când te simți bine, e mai ușor să joci bine.

Radio Dinamo1948: Care sunt primele tale impresii după ce ai jucat pentru Dinamo? Cum te simți cu sistemul de joc, cu colegii?

Patrick Olsen: Mă simt foarte bine în echipă. Este fotbalul pe care îmi place să îl joc, foarte agresiv, cu presiune ridicată pentru a menține posesia, multe pase și combinații bune. Îmi place foarte mult stilul de joc.

Radio Dinamo1948: Având în vedere că ai jucat în mai multe ligi, știu că sunt doar două meciuri, dar cum simți nivelul fotbalului aici, în România? Ce ai observat pe teren și din exterior?

Patrick Olsen: Echipa Dinamo este una de foarte mare calitate. Ne place să ținem mingea, să jucăm un fotbal bun, agresiv, ofensiv. Este greu să spun după doar două meciuri cum joacă celelalte echipe, dar până acum am întâlnit două stiluri diferite: unul în primul meci și altul cu Oțelul în al doilea. Dar calitatea fotbalului este bună.

Radio Dinamo1948: Întrebarea clasică, ce te-a făcut să alegi Dinamo?

Patrick Olsen: Cred că este un pachet bun. Dinamo este un proiect bun acum, Dinamo este într-un loc bun. Fotbalul este de calitate. Este fotbalul pe care îmi place să îl joc, cu multă posesie, pressing agresiv și lucruri de genul acesta. Așa că a fost mai ușor să aleg Dinamo în loc să rămân la Śląsk, dar îmi place mai mult stilul de joc pe care îl joacă Dinamo. De aceea am ales Dinamo ca pachet și proiect.

Radio Dinamo1948: Ai venit într-o echipă cu o istorie foarte bogată, dar care acum are mulți jucători tineri. Tu ai 30 de ani. Crezi că poți asuma rolul de lider sau să împărtășești din experiența ta cu jucătorii mai tineri?

Patrick Olsen: Sper că da, sper că da. Așa cum ai spus, acum sunt un jucător mai experimentat, cu multă experiență. Dar acesta este procesul. Când începi să devii mai în vârstă, trebuie să oferi ceva celor mai tineri și, de asemenea, să le arăți calea corectă. Așa că este o combinație bună.

Radio Dinamo1948: Dacă ar fi să descrii jucătorul Patrick Olsen, care ar fi calitățile pe care le-ai menționa? Care crezi că sunt principalele calități ale jucătorului Patrick Olsen?

Patrick Olsen: Multă energie pe teren, vreau să merg mereu înainte. Am o bună viziune asupra jocului, știu când trebuie să jucăm rapid, când trebuie să încetinim puțin și să păstrăm mingea, luând deciziile corecte dacă trebuie să atacăm sau nu. Este dificil, dar poate într-o zi îți voi cere ce vezi tu. Și, desigur, să mențin echipa într-o poziție bună, fără prea multă distanță între jucători și lucruri de genul acesta. În mijlocul terenului, am responsabilitatea de a ști cine este în față și cine este în spate.

Radio Dinamo1948: Ai jucat deja în fața fanilor lui Dinamo, care sunt bine cunoscuți pentru fanatismul și nivelul lor de susținere. Cum te simți jucând cu ei?

Patrick Olsen: În primul meci, a fost o atmosferă foarte plăcută, au cântat tot meciul.  A fost minunat să jucăm în fața lor, i-am simțit alături. Așa cum am spus după primul meci, în perioadele dificile ale jocului, chiar ai nevoie de ei. De aceea am câștigat primul meci cu 1-0, pentru că ne-au făcut să luptăm până la final. A fost foarte bine. Abia aștept să joc din nou vineri pe stadionul nostru, va fi frumos.

Radio Dinamo1948: Mulți jucători străini sunt impresionați de București, uneori nu pentru cele mai bune calități ale orașului. Cum ți se pare viața în București, în România, până acum?

Patrick Olsen: Am fost impresionat, nu știu exact ce așteptări aveam, dar îmi place. Sunt cu familia, fata, ne place înghețata de aici, așa că totul este bine. Îmi place și puțină cultură pe unde am fost. Aici sunt lucruri noi, dar și vechi. Este o combinație interesantă să vezi diferențele. Este plăcut să te plimbi prin oraș și să vezi istoria din București.

Radio Dinamo1948: Conform tradiției, aici la Radio Dinamo vrem să trimiți un mesaj fanilor lui Dinamo care vor asculta sau urmări acest interviu.

Patrick Olsen: Să continuați să veniți la stadion. Avem nevoie de voi. Mai ales vineri, avem un meci important, așa că continuați munca bună din tribune, iar noi vom încerca să menținem munca bună pe teren. Mulțumesc mult!

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *