Cum a ajuns Montini la Dinamo! ,,Un antrenor de top” thumbnail

Cum a ajuns Montini la Dinamo! ,,Un antrenor de top”

Mircea Rednic a propus în decursul timpului mulți jucători interesanți pentru fotbalul românesc, fotbaliști descoperiți în ligile inferioare din Vest.

Mattia Montini este unul dintre ei, un atacant venit la un trial, cu meciuri în ligile inferioare din Italia, a fost golgheterul echipei în sezonul 2018/2019, deși a venit în urma unui trial. Atacantul a vorbit despre venirea la Dinamo și impactul pe care l-a avut Rednic în cariera lui:

Cum a ajuns la Dinamo: ,,Am venit pentru un trial. Nu am venit să semnez contractul. Luana Rednic m-a sunat printr-un intermediar și m-a întrebat dacă vreau să vin la trial pentru două sau trei zile, să văd baza de antrenament Dinamo, stadionul, să văd un meci.

Și, bineînțeles, voiau să verifice situația mea fizică, pentru că era poate jumătatea lunii noiembrie, dacă îmi amintesc bine. Așa că am venit la jumătatea lunii noiembrie, după trei sau patru luni fără fotbal, doar antrenamente de fitness. Și după trei zile, am fost convins. Și ei au fost convinși. Așa că am ajuns ușor la un acord și am început visul. Pentru mine a fost un vis.”

,,Mircea este un antrenor de top, pentru că pentru mine este un manager ca și Carlo Ancelotti. Nu este un antrenor precum Guardiola, genul de antrenor care reinventează fotbalul, dar este foarte capabil să gestioneze jucătorii și să îi pună în cea mai bună condiție pentru a juca. Pentru mine a fost foarte important, pentru că atunci când am ajuns, mi-a spus direct: „Trebuie să fii în cea mai bună formă fizică și apoi, cu calitățile tale, te vei adapta în echipă.” Și a fost exact așa.

Este genul de antrenor care îți vorbește direct: „Îmi place de tine, nu-mi place de tine. Dacă faci așa, joci. Dacă nu, nu joci.” Așa că pentru mine, ca fotbalist, acesta este cel mai bun mod de a performa pe teren, pentru că antrenorul este direct și nu încearcă să te manipuleze pe la spate. Pentru mine, a fost antrenorul perfect, condiția perfectă pentru a-mi exprima calitățile.”

,,Dinamo are o mare istorie, ceea ce înseamnă că și suporterii sunt foarte puternici. Te ajută și poate uneori chiar îți cer să performezi. Sincer, ca fotbalist, îmi place când suporterii pun presiune, pentru că astfel pot face ceva special pe teren. Îmi amintesc că primul meu derby nu a fost în Ștefan cel Mare, ci pe Arena Națională, în marele stadion. Poate că am făcut egal, 1-1, Ciobi a marcat dintr-un corner cu capul. A fost o senzație specială pentru că FCSB nu are mulți suporteri, iar Dinamo umple o parte a stadionului cu coregrafii. Am acea poză pe telefonul meu mobil, pentru că a fost prima dată în cariera mea când am simțit această atmosferă în stadion. Așa că pentru mine a fost o zi specială, desigur.”

,,Ca atacant, atunci când marchezi, este un proces natural. Uneori marchezi și poate pentru tine este ceva normal. Dar îmi amintesc prima dată, de exemplu, după acel hat-trick. OK, îmi amintesc că m-am dus cu ceilalți coechipieri să sărbătorim, dar știi, sângele meu era „rece” în acel moment.

Însă după ce s-a terminat meciul, realizezi cu adevărat ce ai făcut. E incredibil, pentru că am trecut de la a veni pentru o probă la o echipă dintr-o altă țară la a merge pe stradă, la supermarket, la centrul comercial și toată lumea te cunoaște și vrea o poză cu tine. Așa că atunci am început să realizez că am făcut ceva special. Știi, nu este momentul de pe teren, pentru că atunci ești concentrat pe joc, dar după meci chiar realizezi ce ai făcut.”

,,Despre București, ce pot să spun? A fost o surpriză specială pentru mine, pentru că nu mă așteptam… OK, e o capitală, dar nu mă așteptam să fie atât de frumoasă. Așa că a fost foarte ușor să mă adaptez, atât în afara cât și în interiorul terenului.”

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *