Interviu exclusiv cu Adrian Caragea, tânărul dinamovist de perspectivă thumbnail

Interviu exclusiv cu Adrian Caragea, tânărul dinamovist de perspectivă

Dinamo are mai mulți jucători de perspectivă în acest sezon, printre care și Adrian Caragea, venit în această vară din Italia.

A debutat la prima echipă și a avut câteva evoluții entuziasmante. Tânărul dinamovist a oferit un interviu în exclusivitate pentru Radio Dinamo1948, unde a vorbit despre impactul cu fotbalul profesionist, trecerea de la juniori la seniori, revenirea în România:

Radio Dinamo1948: Prieteni, stăm de vorbă cu Adrian Caragea, care ne onorează cu primul său interviu acordat pentru Radio Dinamo1948. Spune-ne, te rog, cum te simți după primele luni în tricoul lui Dinamo?

Adrian Caragea: Bună ziua! În primul rând, mă simt foarte bine. Am găsit aici, la Dinamo, un grup foarte unit, frumos și de calitate. M-am integrat repede de la început și mă bucur foarte mult că mi s-a oferit oportunitatea de a debuta și, nu doar de a debuta, ci și de a continua cu evoluțiile la prima echipă.

Radio Dinamo1948: Pentru tine este primul an la seniori. E mare diferența între ce simțeai la juniori și ce trăiești acum?

Adrian Caragea: Da, în primul rând, e vorba de intensitate. La seniori intensitatea e mult mai mare și, la început, a fost puțin mai greu să mă adaptez. Dar, ușor-ușor, am prins ritmul de joc, iar colegii m-au ajutat mult să mă integrez la acest nivel.

Radio Dinamo1948: Ai fost în Italia o perioadă. Trebuie să te întreb, care sunt diferențele dintre fotbalul de acolo și cel din România?

Adrian Caragea: În Italia se pune foarte mult accent pe pregătirea fizică, pe forță. Aici, în România, fotbalul este mai tehnic și, din ce am observat, mai calitativ. Deși și aici se pune accent pe fizic, în Italia se pune mai mult pe alergare, dueluri și tactică. Jocul este mult mai tacticizat acolo, iar accentul este pe apărare și agresivitate.

Radio Dinamo1948: Ce obiectiv personal ți-ai propus pentru acest sezon?

Adrian Caragea: Obiectivul meu personal este să joc cât mai mult, să prind minute și să marchez goluri, pentru că sunt atacant și atacanții trebuie să dea goluri. Vreau să ajut echipa prin golurile mele și, de ce nu, și prin pase decisive.

Radio Dinamo1948: Ai deja câteva meciuri în Superliga. Cum vezi șansele echipei noastre de a ajunge în play-off?

Adrian Caragea: Sunt foarte optimist. Cred că putem face o figură frumoasă și putem ajunge în play-off. Am demonstrat încă de la început că suntem un grup puternic și am strâns puncte importante. Consider că echipa noastră poate realiza lucruri mari în acest sezon.

Radio Dinamo1948: Avem un nou meci pe teren propriu și suntem neînvinși acasă. Cum este să joci în fața fanilor dinamoviști și cum vezi meciul cu Botoșani?

Adrian Caragea: Atmosfera este incredibilă! Fanii ne susțin la fiecare meci, acasă sau în deplasare. Sunt convins că vom avea parte de un stadion plin și la meciul cu Botoșani, iar sprijinul lor ne va ajuta mult.

Radio Dinamo1948: Care crezi că este punctul tău forte și unde crezi că mai ai de lucrat în jocul tău?

Adrian Caragea: Cred că punctul meu forte este tehnica. Sunt tehnic și am calitate în fața porții, reușesc să creez spații și să finalizez repede. Pe partea defensivă, cred că mai am de lucrat, dar cu timpul voi îmbunătăți și acest aspect.

Radio Dinamo1948: Spuneai de grupul de la Dinamo. Cum ți se pare mixul între tineri și jucători cu experiență?

Adrian Caragea: Suntem norocoși să avem jucători cu experiență, pentru că ne pot ghida și ne pot ajuta în momentele grele. Ei au trecut prin multe și ne oferă sfaturi utile, care ne ajută să creștem.

Radio Dinamo1948: Cum ți se pare Bucureștiul comparativ cu orașele din Italia?

Adrian Caragea: Îmi place mult Bucureștiul! E un oraș frumos, plin de viață. În Italia, la Sassuolo, era un oraș mic și nu aveam prea multe opțiuni. Aici mă simt mult mai liber.

Radio Dinamo1948: Cum a fost experiența la echipa națională? Cum te-ai simțit la debutul la U20?

Adrian Caragea: M-am simțit mândru. A fost o oportunitate unică să joc pentru România și să debutez la U20, mai ales împotriva Angliei. Sunt recunoscător pentru încrederea acordată și a fost o senzație incredibilă.

Radio Dinamo1948: Îmi amintesc acea ocazie din meciul cu Oțelul. Ai văzut mingea în poartă?

Adrian Caragea: Da, am fost aproape să mă bucur, dar am văzut apoi că mingea nu a intrat. A prins un efect ciudat și a ieșit din cadrul porții. Ne-am bucurat degeaba, dar asta e fotbalul.

Radio Dinamo1948: Cum a fost meciul cu Oțelul pentru tine, având în vedere că erau pe locul doi în clasament?

Adrian Caragea: A fost un meci greu. Oțelul este o echipă solidă, bine organizată defensiv și agresivă. Mă bucur că am intrat și am reușit să mă concentrez pe jocul meu, câștigând astfel experiență.

Radio Dinamo1948: Înainte de meciul cu Botoșani, ai un mesaj pentru fanii dinamoviști?

Adrian Caragea: Să aibă încredere în mine și în echipă! Împreună, echipa și suporterii, vom face lucruri mari în acest sezon și în cele care urmează.

Radio Dinamo1948: Mulțumim frumos, Adrian!

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *