Mesaj emoționant: ,,Dinamo rămâne în inima mea” thumbnail

Mesaj emoționant: ,,Dinamo rămâne în inima mea”

Mattia Montini a fost primul invitat din seria ,,Ora de Dinamo” de la Radio Dinamo1948.

Fostul atacant dinamovist, a vorbit la superlativ despre Dinamo, despre fanii dinamoviști și experiența de la Dinamo:

,,Știi, când joci într-o echipă în care te simți foarte bine, o parte din inima și mintea ta rămân acolo. Așa că pentru mine, Dinamo va fi întotdeauna o parte din viața mea. Acum am un fiu de un an, așa că pot să-i spun povești despre Dinamo. Urmăresc tot ce s-a întâmplat.

În acest an, după ce am plecat de la Dinamo, am jucat pentru Astra, așa că îmi amintesc exact cum s-au petrecut lucrurile în acea perioadă. În primul rând, trebuie să spun că dacă Dinamo este acum în Superliga și continuă istoria corectă a Superligii, acest lucru se datorează suporterilor. Nimănui altcuiva. Cu proiectul vostru, cu pasiunea voastră, cu ambiția voastră și, uneori, este necesar să reîncepi de la bază.

În cazul vostru, ați revenit în liga a doua, ați relansat proiectul, ați pus bazele pentru viitor și acum, urmăresc Superliga, sunt foarte fericit să văd Dinamo în partea superioară a clasamentului. Asta înseamnă că uneori este necesar să resetezi situația și să o iei de la capăt. În cazul Dinamo, era necesar.

INTREGUL EPISOD POATE FI URMARIT AICI: 

Despre oamenii din Spania și alte situații… știi, când vin străini să investească bani în altă țară, este întotdeauna ciudat, nu? Dacă lucrurile merg bine, este în regulă, dar la prima problemă, pleacă. Se întâmplă des și în Italia. Avem mulți proprietari străini, chiar și în Serie A. Roma are proprietari americani, Inter are chinezi. Prefer când proprietarul clubului este un suporter al echipei. În acest moment, sincer, nu știu cine este proprietarul Dinamo, dar suporterii, cu siguranță, reprezintă cea mai bună cale de a continua în acest mod, nu?

Așa cum am spus înainte, am avut noroc în experiența mea. Am avut un început foarte bun. Poate dacă aș fi început cu trei, patru meciuri fără goluri, ar fi fost diferit. Dar am avut noroc. Eram pregătit. Eram foarte dornic pe teren să marchez, să arăt ce pot. Și, în opinia mea, asta este esențialul. Pot să spun suporterilor și tuturor că nu am venit în România pentru bani.

Salariul meu în a treia divizie din Italia era mai mare decât în Superliga din România. Pot să spun direct așa. Poate că dacă vorbim despre perioada de după Negoiță la Dinamo, unii au semnat contracte „faraonice”. Dar în era mea, cu Mircea Rednic, salariul meu nu era ca în Serie C. Așadar, am venit doar pentru experiență, pentru nivelul fotbalului, pentru facilitățile de antrenament, pentru cele două terenuri de iarbă naturală unde te poți antrena. Nu e ușor să găsești astfel de facilități în Italia. Te simți un adevărat fotbalist.”, a declarat Mattia Montini in cadrul emisiunii ,,Ora de Dinamo” de la Radio Dinamo1948

Mesajul pentru fani: ,,Să fie mereu alături de echipă, pentru că atunci când te uiți în tribună și vezi 500 de oameni sau 5000 de oameni, este o diferență enormă. Sunt foarte bucuros că acum Dinamo joacă într-un stadion bun, meciurile de acasă, și că stadionul este mereu plin de suporteri. Sentimentul este foarte bun, pentru că tribunele sunt foarte aproape de teren, așa că atunci când marchezi, poți merge direct să îmbrățișezi oamenii. E un sentiment extraordinar. Așadar, continuați să susțineți echipa, continuați să visați și sunt sigur că aceasta este cea mai bună perioadă pentru Dinamo să revină acolo unde era înainte.”

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *