Probleme mari pentru Dorin Serdean thumbnail

Probleme mari pentru Dorin Serdean

Dorin Serdean, fost acționar majoritar la Dinamo, are probleme mari cu justiția.

Conform stiripesurse, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, definitiv, începerea judecării pe fond a mega-dosarului de fraudă instrumentat de anchetatorii EPPO București în cazul fostului acționar al Dinamo, Pavel Dorin Șerdean.

Concret, magistrații de cameră preliminară ai CAB au stabilit că ancheta este legal instrumentată, probele legal obținute și valabile iar actul de trimitere în judecată legal întocmit.

„În baza art. 347 Cod procedură penală rap. la art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Șerdean Pavel Dorin împotriva încheierii din camera de consiliu din data de 07.03.2024 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului București – Secţia I Penală, pronunţată în dosar nr. 26503/3/2023/a1. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă contestatorul – inculpat la plata sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Soluţionată şi pronunţată în cameră de consiliu, astăzi, 10.09.2024”

Astfel, au stabilit judecătorii CAB, Tribunalul București, instanța de fond competentă în acest caz poate începe readministrarea probelor din dosar, respectiv reaudierea martorilor procurorilor EPPO, analizarea celorlalte probe precum și primirea de cereri de probe noi propuse de apărătorii celor din dosar.

In cazul investigat de EPPO se presupune că suspecţii ar fi emis scrisori de garanţie în numele unor entităţi financiare fictive sau cu resurse financiare fictive. În schimbul eliberării scrisorilor de garanţie, suspecţii ar fi încasat sume importante de bani, pe care le-ar fi folosit în interes propriu.

Catalin Alexandru

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *