Responsabilitatea noastră thumbnail

Responsabilitatea noastră

Toată lumea discută după meciul de ieri despre căderea din finalul de meci, care ne-a făcut să irosim două puncte, dar și despre gestul incalificabil al unui fan dinamovist, care a fost aproape să provoace daune majore clubului, poate și mai mult.

Cei care au fost prezenți ieri pe stadion știu foarte bine starea de tensiune din timpul meciului, multă nervozitate, arbitrul nu a știut deloc să gestioneze meciul, s-a văzut din plin lipsa de experiență. Nu vorbesc de deciziile importante, dar acele mici faulturi neacordate, tragerile de timp permise.

Era un mic vulcan stadionul, dar am fost aproape să o comitem. Personal, chiar dacă o să îmi atrag și critici, nu îmi pasă, cred că ar trebui să fie un moment zero, să ne delimităm ferm de astfel de gesturi și să le condamnăm ferm. E responsabilitatea noastră, ca suporteri, să susținem echipa, nu să creăm prejudicii clubului.

Poate să citească acest articol suporterul respectiv de la T2, dar din punctul meu de vedere, el ar trebui să fie identificat și să fie interzis pe stadion. Atunci când faci rău clubului, ești mai rău decât un susținător rival, iar prezența ta pe stadion trebuie să ia sfârșit. Clubul va primi cel puțin o amendă zdravănă. Pentru ce? Pentru faptul că nu își poate gestiona furia un individ? Iar trebuie să plătim la nivel colectiv?

Știm cât de importanți sunt fanii, știm ce urmează pentru echipa noastră, și acum stăm cu teama să nu fim aspru pedepsiți de comisii pentru gestul unui inconștient.

Trebuie toleranță zero pentru astfel de acțiuni iresponsabile. Vrem stadioane noi, moderne, dar ne comportăm uneori mult sub nivelul a ceea ce înseamnă un suporter. Părerea mea, clubul trebuie să se delimiteze și să tragă un semnal ferm, altfel este doar o chestiune de timp până cineva va arunca cu un scaun care își va atinge ținta. Și atunci ce ne vom face?

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *