Ultimele detalii despre Arena Națională! Ce se întâmplă cu gazonul thumbnail

Ultimele detalii despre Arena Națională! Ce se întâmplă cu gazonul

Dinamo nu a putut evolua pe Arena Națională în debutul acestui sezon, în ciuda cererii mari de bilete.

Clubul Dinamo și-ar fi dorit să dispute anumite meciuri de la începutul sezonului pe cel mai mare stadion al țării, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza evenimentelor organizate pe Arena Națională, care au deteriorat grav gazonul.

Totuși, situația se va schimba curând, iar Dinamo ar putea reveni pe Arena Națională în săptămânile următoare. Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că gazonul va fi înlocuit cu o suprafață de joc hibridă, conform standardelor UEFA.

„Schimbăm gazonul de pe Arena Națională. Săptămâna aceasta am început înlocuirea suprafeței de joc cu un gazon nou, de tip hibrid, la standardele impuse de UEFA.

Astfel, meciurile din campionatul intern și cupele europene vor putea fi jucate la cel mai înalt nivel. Soluția tehnică aleasă presupune instalarea unui gazon natural premium, ranforsat cu fibre polimerice până la o adâncime de 12 cm, și este superioară din punct de vedere tehnic față de cea a carpetei hibride.

Datorită acesteia, următoarea înlocuire de gazon va fi mai ușoară și nu va afecta infrastructura terenului. Costurile pentru înlocuirea gazonului sunt suportate integral de organizatorii concertelor Coldplay și Ed Sheeran care au avut loc în această vară pe Arena Națională”, a anunțat Nicușor Dan, pe contul său de Facebook.

Următorul meci pentru Dinamo care s-ar putea organiza pe Arena Națională ar fi meciul cu Botoșani, de la finalul lunii septembrie.

Catalin Alexandru

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *