Răspuns important din partea DDB după articolele apărute în presă thumbnail

Răspuns important din partea DDB după articolele apărute în presă

În presă au apărut articole care fac referire la o plângere penală făcută, cel mai probabil, de Dorin Șerdean, în care se lansează acuzații că DDB ar fi vândut bilete la evenimente sportive, în detrimentul clubului Dinamo, provocând astfel pagube clubului.

După publicarea acestor articole, primul fiind cel din ProSport, Eduard Galan, președintele DDB, a oferit explicații importante în cadrul emisiunii Matinalul Radio Dinamo1948:

,,Aș începe prin a spune că am fost uimit de titlurile celor două articole. Primul, din ProSport, cu titlul „Șoc la Dinamo”, și cel din GSP, „Liderii DDB urmăriți penal”. „Șoc și groază la Dinamo, în pericol! Liderii DDB sunt urmăriți penal!” Chiar m-am gândit că o să vină mascații la mine acasă și să intre în forță, chiar și cu copilul mic acolo.

Orice persoană poate să facă o plângere penală conform Codului de Procedură Penală. În momentul în care se face o plângere penală, autoritățile abilitate sunt obligate să dea curs și să investigheze „in rem” (asupra faptei) pentru a determina dacă există suficiente probe. Investigația nu este asupra persoanelor implicate, ci asupra faptei în sine, pentru a vedea dacă aceasta este susținută de dovezi și dacă plângerea este validă.

Cazul nostru este legat de litigiul pe care îl avem cu Dorin Șerdean. El ne-a cerut dizolvarea asociației pe motiv că nu ne-am respectat statutul și ne acuză că am impersonat clubul, susținând că am vândut bilete la evenimente. În baza acestei acuzații, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Municipiului București a trimis o cerere către club, solicitând contractele încheiate între Asociația „Peluza Cătălin Hîldan” și Programul DDB, în care asociația ar fi vândut bilete pentru evenimente sportive.

Această afirmație este falsă. Noi nu avem niciun contract cu clubul prin care să vindem bilete pentru evenimentele sale. Clubul este singurul organizator al meciurilor și folosește platforma bilete.ro. În urma achiziționării acestor bilete, suporterii au acces la meciuri.

Noi am vândut doar bilete virtuale, sub formă de donație, pentru a strânge fonduri destinate clubului. Toti banii strânși s-a întors în club sub formă de împrumut. Nu înțeleg ce a fost în mintea autorului articolului pentru a sugera altceva.

Răspunsul nostru către autorități a fost foarte clar, și o să vă citez din el: „Asociația Peluza Cătălin Hîldan și Programul DDB au venituri proprii din cotizații, donații, formularul 230 și alte surse similare. Am ajutat clubul și nu l-am lăsat să intre în faliment.”

Clubul Dinamo 1948 SA este organizatorul oficial al meciurilor echipei de fotbal, iar biletele sunt vândute exclusiv prin platforma bilete.ro. Aceste bilete sunt singurele care conferă dreptul de acces la evenimentele organizate de Dinamo. Dinamo este organizatorul evenimentelor, el gestionează biletele și încasează banii.

Astfel, nu există niciun contract între Dinamo și Asociația Peluza Cătălin Hîldan sau Programul DDB cu obiectul vânzării de bilete care să permită accesul fizic la stadion pentru meciuri.”

Răspunsul a fost trimis la sfârșitul lunii august, iar noi am transmis clarificările la începutul lunii septembrie.”, a explicat Eduard Galan in direct la Radio Dinamo1948.

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *