Un simbol, un ideal thumbnail

Un simbol, un ideal

Astăzi se împlinesc 24 de ani de când Unicul Căpitan, Cătălin Hîldan, ne-a părăsit.

Drama din 5 octombrie 2000 încă ne apasă, chiar și după atâta timp. Ne aducem aminte de momentul în care Cătălin Hîldan a plecat dintre noi, lăsând în urmă un gol imens. Odată cu el, am pierdut un om iubit de vestiar și adorat de suporterii dinamoviști.

Poate nu toți știu cum a apărut titulatura de Unicul Căpitan. Cu doar câteva săptămâni înainte de tragicul amical din 5 octombrie, Hîldan a trecut printr-o perioadă tensionată. În debutul sezonului 2000/2001, după primele trei meciuri, în urma unor neînțelegeri cu Cornel Dinu, i s-a luat banderola de căpitan. Suporterii nu au rămas indiferenți și au protestat meci de meci, iar pe 1 octombrie, la duelul cu Petrolul (2-3), au afișat un banner emblematic: „Unicul căpitan – Cătălin Hîldan”.

Cinci zile mai târziu, Hîldan a devenit căpitanul nostru pentru totdeauna, veghindu-ne din ceruri. A fost un simbol al dinamovismului în viață, și a rămas la fel de puternic și după ce ne-a părăsit. Hîldan reprezintă un model de spirit de sacrificiu și de atitudine câine. La 24 de ani distanță, orice jucător care arată astfel de calități trebuie să se ridice la nivelul impus de Cătălin.

În ultimii ani, Dinamo a trecut prin momente grele – perspectivele s-au schimbat, iar lupta pentru salvarea clubului ne-a epuizat. Nu mai suntem acea echipă din perioada lui Hîldan, dar unele lucruri rămân neschimbate: Cătălin Hîldan este și va fi mereu un reper. Și vom striga mereu, cu toată forța: Cătălin Hîldan înseamnă Dinamo!

Cu fiecare an, tot mai mulți suporteri din noile generații nu au avut ocazia să-l vadă jucând pe Unicul Căpitan. Știu doar din imagini, filmulețe, coregrafii, dar nu au trăit acele momente. De aceea, este datoria noastră, a celor care l-am prins pe teren și am trăit tragedia, să transmitem mai departe ce a însemnat Hîldan pentru Dinamo și pentru istoria acestui club.

Mulți dintre jucătorii care vin la Dinamo, poate chiar toți, nu au amintiri directe despre Hîldan. Unii nici nu l-au văzut jucând. Dar este de datoria noastră să le explicăm ce simbolizează pentru clubul nostru. Identitatea lui Dinamo este legată de spiritul lui Hîldan, un spirit care trebuie să fie mereu un ghid.

La 24 de ani distanță, onorăm în continuare memoria Unicului Căpitan și vom continua să o facem, an după an.

Astăzi, să strigăm împreună, până la cer:
Cătălin Hîldan înseamnă Dinamo!

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *