Când ar putea începe demolarea stadionului thumbnail

Când ar putea începe demolarea stadionului

Afișări 440

Dinamo va avea un stadion nou în următorii ani. Este vestea pe care fanii dinamoviști au primit-o zilele trecute, o veste pe care o așteptau de atâta timp.

Pagina de Facebook „Noul stadion Dinamo” a oferit ultimele detalii despre pașii care vor duce către momentul mult așteptat.

Comunicatul acestora

Ce etape urmeaza in procedurile pentru Arena Multifuncțională Dinamo! 🏟️

Întrucât unii fani dinamoviști, in entuziasmul aprobarii finanțării, au inceput deja sa propună modele de îmbinare culori la scaunele din tribune sau să facă sondaje pentru numele noii Arene Dinamo, sa revenim totuși un pic la realitatea birocratică si să vedem ce termene avem pentru următoarele etape ale lungului drum până vedem buldozerele si betonierele in Ștefan cel Mare.

⏬️În paralel cu Hotărârea de Guvern pentru demolare pe care Ministerul de Interne o va introduce spre aprobare si probabil o vom avea luna viitoare, Compania Națională de Investiții are stabilită următoarea strategie de implementare, ce a început sa se deruleze din această săptămână:
▶️Întocmire Caiet de Sarcini si procedura de validare – 1.5 luni;
▶️Lansarea licitației pentru contractarea firmei ce se va ocupa de demolare si construire si depunere oferte – 2 luni;
▶️Analiză oferte depuse și deliberare – 2 luni;
▶️Desemnarea câștigătorului si perioadă legală de contestație – 0.5 luni.

Pe măsură ce se parcurg va vom ține la curent cu info, dar teoretic in maxim 6 luni (dacă nu vor fi contestații) CNI ar trebui sa semneze contractul pentru proiectarea și execuția “Arenei Multifuncționale Dinamo” cu firma desemnată câștigătoare a licitației.✍️

❗️Foarte important – datorită faptului ca demolarea tribunelor de pe aria SV-V (Spitalul de Urgență) nu se poate realiza integral înaintea lucrărilor de construire, este necesara etapizarea demolării si intercalarea cu consolidarea si construcția peretelui nou de sprijin, a corpului perimetral și a noului traseu al conductei de termoficare.

Ceea ce înseamnă ca spre deosebire de celalalte stadioane din România, construite dupa ce cele vechi au fost demolate complet, la Dinamo cele 2 operațiuni vor fi simultane, ceea ce va diminua din timpul pe care efectuarea in 2 lucrări distincte (demolare completă și apoi dupa câteva luni începerea construcției) l-ar fi presupus.

Acum nu ne rămâne decat să așteptăm finalizarea acestor etape, CNI având experiență în derularea lor, fiind deja peste 10 stadioane pe care le-a trecut prin astfel de proceduri si le-a finalizat cu bine, și sa ajungem și la Dinamo la semnarea ordinului de începere lucrări.⏳

Citește și:

Marcel Ciolacu despre posibila închidere a magazinelor în week-end: „Să vedem impactul”

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *