Analiza partidei din runda a doua: Derby de foc cu Petrolul thumbnail

Analiza partidei din runda a doua: Derby de foc cu Petrolul

După un eșec usturător la Sibiu, formația pregătită de Zeliko Kopic va avea un duel aprins în etapa a doua cu ocupanta locului 4 al play-out-ului, Petrolul Ploiești. Câinii încearcă să-și regăsească forma pe care au avut-o la finalul sezonului regulat și să câștige primele puncte din actuala stagiune pentru a se apropia de obiectivul salvării de la retrogradare. Pentru a putea să dăm un verdict care să fie, totodată, cât se poate de realistic, ar trebui să analizăm cele două echipe, ultimele lor meciuri și ce s-a întâmplat în precedentele întâlniri dintre acestea.

Pentru început, aruncând o privire peste loturile celor două formații, Dinamo are o cotă de piață mai mare cu aproape 3 milioane de euro decât a Petrolului(11.20 mil €-Dinamo și 8.41 mil €-Petrolul). Vârsta medie a echipelor este destul de apropiată, 26 de ani pentru alb-roșii și 25 de ani pentru galben-albaștrii.

Câinii stau mai bine la capitolul ultimelor 5 meciuri, având 2 victorii, 2 înfrângeri și un egal, pe când trupa de pe Ilie Oană are o victorie și 4 înfrângeri.  Trecem astfel la ultimele meciuri directe dintre cele două echipe și ne vom focusa pe ultimele patru, deoarece al 5-lea s-a jucat în urmă cu peste 8 ani, la finalul lui 2015, atunci când Dinamo învingea la Ploiești 2-1, grație unui autogol al lui Tudose și al unui gol în minutul 85 al lui Rotariu.

Pe 9 octombrie 2021, alb-roșii aveau un amical cu „Găzarii” în care învingeau cu scorul de 3-2. Un alt amical disputat între cele două a avut loc pe 25 martie 2023, unde aceștia remizau într-un 1-1 lipsit de spectacol.

Primul meci oficial după ultima întâlnire din 2015 a avut loc chiar în acest sezon, pe 26 august 2023 în a 7-a etapă a SuperLigii României, unde „Câinii” și „Lupii” o dădeau la pace, iar meciul se termina cu tabela arătând scorul de 1-1.

Ultimul meci a fost câștigat de Petrolul cu scorul de 1-0, pe 20 ianuarie 2024, grație golului din minutul 80 al lui Jair. Chiar dacă meciul a fost echilibrat, iar ocaziile nu au lipsit, rezultatul a fost unul negativ pentru trupa lui Kopic, Dinamo începând astfel anul cu o înfrângere.

Este clar faptul că duelul va fi unul încins, cu scântei, unde spectacolul va fi la el acasă, iar ambele formații vor da tot ce au mai bun pe teren, căci niciuna dintre ele nu dorește să piardă puncte importante în această partidă.

Un pronostic pentru acest meci, încercând pe cât posibil să tratez subiectul într-un mod cât mai obiectiv ar fi o victorie a câinilor la un gol, maxim două distanță. Așteptăm cu nerăbdare înfruntarea ce va avea loc pe 1 aprilie și sperăm să le luăm ploieștenilor cele 3 puncte atât de importante.

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *