DINAMO-Petrolul: Avem primul 11 trimis de Zeljko Kopic thumbnail

DINAMO-Petrolul: Avem primul 11 trimis de Zeljko Kopic

Dinamo și Petrolul se întâlnesc în această seară pe stadionul ,,Arcul de Triumf”, într-un meci de tradiție al fotbalului românesc.

Un duel cu multe orgolii la mijloc, dar miza este cu totul alta acum și Dinamo este echipa în mai mare nevoie de puncte. Duelul dintre cele două formații va încheia runda cu numarul doi din play-out și înainte de fluierul de start, echipa noastră ocupă locul 15 în clasament, primul care duce direct în liga secundă. Rezultatele înregistrate până acum, în primele două etape, au rupt clasamentul și astfel că Dinamo are nevoie de trei puncte. În cazul unei victorii, echipa noastră ar urca pe loc care asigură direct supraviețuirea în prima ligă.

Nu va fi însă ușor, întâlnim o echipă solidă, o formație care a fost în lupta pentru play-off, genul de echipa care pierde foarte greu, chiar dacă nu este o echipa spectaculoasă, dar are în componentă jucători de calitate. Cea mai recentă dispută directă din campionat: 20 ianuarie 2024, Petrolul – Dinamo 1-0 (Jair Silva).

Era primul meci din 2024 și ambele echipe au arătat rău, doar execuția lui Jair a făcut diferența. Acum se joacă acasă, fără spectatori ce-i drept,doar cu copii în tribună, dar se schimbă datele problemei. Petrolul l-a schimbat pe Florin Pîrvu înainte de startul în play-out și merg pe mâna unui antrenor cu experiență limitată în prima ligă, Florin Stângă.

Cinci victorii, trei remize şi şapte înfrângeri este palmaresul înregistrat de bucureşteni pe teren propriu în acest sezon. De partea cealaltă, prahovenii au câştigat două dintre cele 15 deplasări din ediţia actuală, iar de alte opt ori au terminat la egalitate.

Acestea s-au mai întâlnit de 94 de ori în principala competiţie internă, de 54 de ori s-au impus bucureştenii, de 21 de ori au câştigat prahovenii, iar de alte 19 ori au remizat.

Palmares cu Dinamo gazdă: 47 de meciuri – 34 victorii Dinamo – 7 remize – 6 succese Petrolul.

Test de caracter: Meciul se va juca în condiții speciale, câteva sute de copii vor fi prezenți pe stadion, dar nu va fi același lucru ca într-un meci normal, în care stadionul ar fi fost arhiplin și atmosfera incendiară, un mare avantaj pentru Dinamo. Dar jucătorii trebuie să se concentreze pe lupta din teren și să arate că pot câștiga și în aceste condiții.

AVEM PRIMUL 11 TRIMIS DE ZELJKO KOPIC:

Golubovic-  Velkovski, Homawoo, Patriche, Moura, Pavicic, Ghahore, Bordusanu, Milanov, Politic, Abdallah.

Rezerve: Railean, Goncalo, Selmani, Iglesias, Ilic, Neagu, Bani, A. Irimia, Rosu, Amzar, IE, Costin.

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *