Prezentarea adversarului: CFR Cluj thumbnail

Prezentarea adversarului: CFR Cluj

Astăzi, 14 iulie, de la ora 19, jucătorii dinamoviști își încep experiența în noua ediție a Campionatului României împotriva uneia dintre cele mai puternice echipe formate în România în ultimii ani.

CFR Cluj este un club ce a trecut prin restructurări masive atât la nivel administrativ, cât și la nivel de staff tehnic și în lotul de jucători. Aparent, cei din Cluj încearcă în acest sezon să refacă staff-ul de bază alături de care alb-vișinii au câștigat atâtea tiluri la rând.

Antrenorul Dan Petrescu s-a întors ”acasă” cu obiectivul clar trasat, acela de a câștiga titlul, și a făcut multe lucruri în respectiva direcție. Cu un lot cât de cât schimbat, rolul principal al fostului fundaș dreapta al Naționalei este să aleagă suficient de bine jucătorii care să intre în teren în lipsa unei solidități ale relațiilor de joc.

Putem observa că la nivel de poartă, cei de la CFR au un portar cu mare potențial care a fost pe lista scurtă de a fi prezent în lotul național pentru EURO 2024. Răzvan Sava se află la al doilea sezon de titular al acestei echipe și nu arată nicio secundă ca și cum ar fi unul dintre jucătorii născuți în anul 2002.

Odată cu plecarea lui Cristi Manea în fieful giuleștean, Dan Petrescu are de ales dintre Vasile Mogoș și noul-venit Thaqi, un kosovar venit de la Ballkani, fosti adversari ai celor de la CFR din Conference League. Cuplul de fundași centrali rămâne neschimbat, dovedind un cuplu solid dintre un jucător român tânăr cu potențial, Matei Ilie și experimentatul Ajeti. Pe postul de fundaș stânga, Dan Petrescu are două variante în numele lui Abeid Aly și căpitanul Mario Camora.

De la mijloc în sus, experiența și valoarea reprezintă cuvintele de ordine în echipa CFR-ului. Avounou, Artean, Tachtsidis vor reprezenta cei trei mijlocași care vor avea datoria să susțină atacul format din Deac, Adrian Păun și unul dintre Michael și Bîrligea.

Într-adevăr, plecarea lui Otele reprezintă o mare pierdere a echipei din Gruia întrucât el a reprezentat cel mai prolific jucător în ultimul sezon, dar și un constant pericol pentru fiecare adversar din Superliga.

Indiferent de momentul sezonului, meciurile cu CFR au devenit în ultimii ani din ce în ce mai problemtice, deoarece Dinamo n-a mai fost capabilă să câștige cu cei de la CFR din data de 6 mai 2017, un meci disputat parcă în altă dimensiune și altă eră. Jocul dezvoltat de echipele lui Dan Petrescu este unul clasic, bazat pe lupta fizică și un joc foarte organizat.

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *