Cum se explică diferența între punctele obținute acasă și în deplasare! Analiza lui Kopic thumbnail

Cum se explică diferența între punctele obținute acasă și în deplasare! Analiza lui Kopic

În interviul acordat pentru Radio Dinamo1948, Zeljko Kopic a abordat parcursul echipei Dinamo în primele 8 etape ale sezonului, subliniind diferențele dintre jocurile de acasă și cele din deplasare.

Antrenorul a evidențiat că Dinamo are o performanță excelentă pe teren propriu, unde a obținut 9 puncte din 9 posibile, însă în deplasare echipa nu a reușit încă să simtă gustul victoriei.

Kopic a explicat că una dintre principalele diferențe între cele două tipuri de meciuri constă în energia și sprijinul oferit de fanii dinamoviști, care creează o atmosferă extraordinară pe stadionul propriu. Acesta a menționat că suportul suporterilor reprezintă un factor crucial în modul în care echipa evoluează, contribuind la rezultatele bune obținute acasă.

,,Din prima zi știam ce înseamnă Dinamo pentru toată comunitatea Dinamo. Simt ce ne pot oferi suporterii noștri, iar aceste meciuri de acasă, când avem această energie pozitivă și susținere din partea fanilor, sunt ca un jucător în plus pentru noi, este foarte important. Trebuie să facem primul pas, să arătăm un fotbal bun, să arătăm atitudine, să arătăm că suntem pregătiți să luptăm, să concurăm și să mergem la duel pentru fiecare minge.

Cu această atitudine, cu acest stil ofensiv – nu doar din punct de vedere al atacului, ci și din punct de vedere defensiv, să nu fim orientați doar să așteptăm ceva, ci să mergem, să insistăm, să luăm mingea cât mai curând posibil – primești mai multă energie pozitivă din partea suporterilor.

Și asta am descoperit că este foarte important pentru Dinamo, și este ceva ce avem acum și trebuie să continuăm așa și să construim, să facem progrese și mai mari, pentru că, cu fiecare meci, nu contează dacă este acasă sau în deplasare, dar acum, când vorbim despre fani, despre meciurile de acasă, cu fiecare gol, cu fiecare acțiune bună, construim această încredere în echipă și construim ceva împreună, trăim pentru acest Dinamo și simțim această energie, iar în cele din urmă și adversarul simte cât de dificil este să joace împotriva noastră acasă, pe Stadionul Arcul de Triumf.”, a explicat Zeljko Kopic.

De ce nu am reusit sa invingem in deplasare: ,,Acesta este planul nostru și despre asta discutăm în vestiar. În toate aceste meciuri, ambiția noastră a fost să câștigăm. Împotriva Sepsi, Sepsi a fost echipa mai bună în prima repriză, dar în a doua repriză am preluat controlul jocului, am marcat și cu fiecare minut simțeam că suntem echipa mai aproape de al doilea gol. Dar nu pot să spun că Sepsi nu merita acel punct. Dacă Sepsi a fost mai bună în prima repriză, noi am fost mai buni în a doua, deci cred că a fost un meci echilibrat.

Împotriva Rapidului, a fost întotdeauna un derby, cu un stadion plin, multă energie, multe emoții. Am văzut, din nou, momente în care am avut ocazia să luăm toate cele trei puncte, dar la final eram conduși cu 1-0, am egalat și după aceea am încercat să mergem pentru al doilea gol. Dar, din nou, cred că a fost mai mult sau mai puțin un joc 50-50. Am încercat să luăm mai mult, dar nu pot spune că am fost o echipă mult, mult mai bună și că am meritat complet toate cele trei puncte.

Apoi, la Iași, am început bine meciul, primul gol a venit după o greșeală la un corner defensiv, iar al doilea a venit dintr-o deviere. Este greu să analizezi acum dacă puteam obține mai mult, dar cu siguranță în fiecare meci mergem cu ambiția de a câștiga în deplasare. După prima victorie, de exemplu, când am câștigat sezonul trecut la Constanța, totul a devenit puțin mai ușor și mai bun. Pentru noi, vom merge cu ambiție în fiecare meci din deplasare să încercăm să obținem acele prime trei puncte.”, a mai spus antrenorul lui Dinamo.

,,Suntem cu adevărat ca o familie care a trecut prin momente grele, prin vremuri dificile, iar când ieși din aceste momente dificile, devii și mai puternic. Așa simt situația acum, că avem un sprijin incredibil. Nu contează unde jucăm, la Cluj, la Iași, în derby-ul împotriva Rapidului sau acasă, atmosfera este cu adevărat de top. Iar jucătorii simt acest lucru, simt această responsabilitate față de ei înșiși, pentru că, atunci când vorbim unii cu alții, vrem să fim mândri de cum jucăm, de cum ne comportăm, dar vrei, de asemenea, să-ți faci familia mândră de tine, cu lucruri bune, și trebuie să faci și acești fani incredibili mândri.

Și nu este vorba întotdeauna doar despre a câștiga. Nu am obținut niciun punct împotriva Clujului, dar sprijinul a fost acolo și după meci, pentru că toată lumea a văzut că jucăm un fotbal bun, că am dat totul pe teren. Cred că suporterii lui Dinamo înțeleg fotbalul și toată lumea este pozitivă. Aceasta este una dintre acele lucruri pe care trebuie să le construim și să le păstrăm, să dăm totul, astfel încât suporterii noștri să fie siguri că suntem pregătiți să luptăm pentru clubul nostru.”

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *