Ion Țiriac, mesaj de ziua lui David Popovici thumbnail

Ion Țiriac, mesaj de ziua lui David Popovici

Afișări 15

Ion Țiriac i-a transmis un mesaj lui David Popovici, înotătorul român care a reușit să câștige medalia de aur la proba ”Regină” de 200 m liber la Olimpiada de la Paris. Campionul legitimat la Dinamo a vorbit în mai multe rânduri despre infrastructura precară din sportul românesc.

”Îi urez cele bune şi transmite-i că începem să dăm cu lopata la piscina de la Otopeni că tot m-a întrebat unde o să se antreneze. Deci, o să aibă unde. Dacă un campion olimpic te întreabă unde poate să se antreneze… Aşa am ajuns într-o capitală cu 4 milioane de oameni?”, a spus Ion Țiriac.

Investiția lui Ion Țiriac la Otopeni se ridică la peste 100 de milioane de euro. Baza sportivă se va numi „Țiriac Sport Center” și va face parte din ansamblul rezidențial „Țiriac City”, care va fi construit pe Drumul Gării Odăi. În orașul Otopeni, Ion Țiriac a construit deja un patinoar.

Mesajul lui David Popovici pentru politicienii români:

”Aceste medalii aş vrea să însemne mai multă atenţie pentru sport, nu neapărat pentru înot, ci către sport în general. Pentru că fără sport nu prea avem cum să evoluăm atât de mult.

Sunt destul de multe probleme la noi în ţară, dar faptul că se investeşte atât de puţin în sport este una dintre ele. Sportul poate fi unul dintre cei mai buni ambasadori ai ţării.

Şi nu este de ajuns doar să vorbesc despre asta, pentru că sunt în lumina reflectoarelor şi toată lumea mă ascultă, pentru că oamenii de la conducere ştiu treaba asta, ci trebuie să punem şi presiune.

OK, e campion olimpic, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice, dar eu în timpul iernii, când e frig, la ‘Lia Manoliu’ se pune un balon în care în trei minute te sufoci. Eh, noi acolo ne antrenăm, pentru că acela e bazinul din interior de la ‘Lia Manoliu’…

Sunt promisiuni de atâta timp, de atâţia ani, cum e şi cu patinoarul acela, cum sunt şi alte bazine, şi alte arene. Avem destule stadioane, dar bazine, săli pentru sporturi mai greu”, a declarat David Popovici.

Citește și:

Mănăstirea Ghighiu, locul unde dorințele se împlinesc

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *