DINAMO-Botoșani: Pentru podium, VICTORIE! Cum ar putea arăta primul 11 thumbnail

DINAMO-Botoșani: Pentru podium, VICTORIE! Cum ar putea arăta primul 11

Dinamo o întâlnește în această seară pe FC Botoșani în etapa a 11-a din Superliga de fotbal din România.

Un meci în care se întâlnesc două formații cu obiective diferite: Dinamo vrea să se califice în play-off, momentan suntem pe loc de podium și suntem în grafic. De cealaltă parte, Botoșani vrea să evite din nou retrogradarea și nu sunt chiar în grafic, o echipă care dezamăgește în campionat, chiar și după venirea lui Liviu Ciobotariu, cel care a antrenat pe Botoșani în mai multe rânduri. Acum nu este cel mai bun mandat, dar tehnicianul moldovenilor poate redresa situația.

Liviu Ciobotariu nu este străin de Dinamo. Liviu Ciobotariu a evoluat ca jucător în tricoul dinamoviștilor timp de patru sezoane (1997-1998, 1998-1999, 1999-2000, 2004-2005) și a antrenat gruparea din „Ștefan cel Mare” în ediția 2011-2012 (33 de meciuri în toate competițiile, 18 victorii – 8 remize – 7 înfrângeri), contribuind, din postura de tehnician, la câștigarea Cupei României din stagiunea respectivă.

Liviu Ciobotariu (antrenor) vs Dinamo: 10 dueluri în campionat – 5 victorii – 3 remize – două înfrângeri.

Dinamo vine după un egal la Galați, 1-1, un meci extrem de echilibrat, în care echipa noastră s-a prezentat cu multe probleme de efectiv, dar Dinamo a obținut un punct pe un teren foarte greu. De cealaltă parte, Botoșani a ratat victoria cu Gloria Buzău, 3-3 a fost scorul final, dar un rezultat just, ținând cont de ceea ce s-a jucat în prima repriză.

Nu este niciun fel de iubire între Dinamo și Botoșani. Deși nu este o forță a campionatului, Dinamo a avut probleme în ultimii ani cu Botoșani, să nu uităm și ultimul meci direct de la Botoșani, în care am cedat dramatic în ultima fază de joc.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiție internă de 26 de ori: de 10 ori s-au impus bucureștenii, de 11 ori au câștigat moldovenii, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu Dinamo gazdă: 12 jocuri – 6 victorii – 3 remize – 3 înfrângeri.

CE VARIANTE ARE ZELJKO KOPIC

În ultimele două meciuri, Kopic a avut mari probleme în alcătuirea primului 11 și rămân în continuare o serie de semne de întrebare. Cert este că patru jucători nu pot juca sigur: Hakim, Bordușanu, Florescu și Josue, doi titulari din prima parte a campionatului. Dennis Politic, Raul Opruț și Petru Neagu sunt la antrenamente, pregătiți de joc, rămâne de văzut câte minute pot juca. Eddy Gnahoré este și el revenit la antrenamente, în vreme ce Ahmed Bani rămâne de văzut dacă poate juca, iar Boateng are șanse ceva mai mari să fie în echipă astăzi.

Anumite decizii vor fi luate chiar astăzi. Adnan este sigur de postul de titular; în dreapta ne așteptăm să-l vedem pe Sivis, iar în centrul defensivei, dacă este apt de joc, Boateng va face cuplu în apărare cu Patriche, în vreme ce în stânga rămâne de văzut dacă Opruț poate juca din primul minut în locul lui Amzar. Dacă Opruț nu poate juca titular, atunci Amzar este prima opțiune.

La mijloc vom avea un trio extrem de puternic pentru Superliga: Eddy Gnahoré – Patrick Olsen – Cătălin Cîrjan. Problemele sunt în ofensivă, nefiind prea multe variante, acum depinde și de starea lui Ahmed Bani. Dennis Politic nu poate juca titular momentan, el va fi introdus treptat, astfel că și astăzi probabil vom avea formula cu Milanov și Soro în benzi, ajutați de Astrit Selmani.

Din fericire, astăzi vom avea al 12-lea jucător disponibil. Este din nou SOLD-OUT pe „Arcul de Triumf”, va fi din nou super atmosferă creată de fanii dinamoviști, sunt așteptați aproximativ 7000 de fani dinamoviști pentru un duel cu echipa din Moldova. Să sperăm că vom fi răsplătiți de o nouă evoluție bună și de un nou succes al băieților noștri.

ZELJKO KOPIC: „Atmosfera e foarte bună, jucătorii lucrează, energia e bună, avem parte de o atmosferă pozitivă. Hakim nu este pregătit să joace, Homawoo, Bordusanu, Florescu… legat de restul, vedem mâine la ora de start a meciului.

Botoșani are calitate, Ciobotariu face o treabă bună, are experiență, au jucători de calitate. Ultima oară au avut un meci interesant pe teren propriu, trebuie să fim la nivelul nostru maxim dacă ne dorim să luăm toate punctele puse în joc. Asta trebuie să fie mentalitatea noastră: să avem energie, să dăm totul pentru a câștiga toate punctele. Eddy Gnahoré poate să joace și el, da.

Cu FCSB vom avea două meciuri în 10 zile, fanii își doresc asta. Mai avem două meciuri până la duelul cu ei, până la cupă, mai este suficient timp, dar va fi interesant pentru toată lumea. Grupa e grea, pentru mine este normal să fie o provocare, nu așteptam altceva.

Am semnat jucători cu calitate, cei care au rămas aici au crescut nivelul, avem o conexiune mai bună, am avut un presezon împreună, sunt multe lucruri care au contribuit la creșterea noastră, sunt micile detalii care pot crește grupul. Sunt mulțumit, problemele cu accidentările nu sunt pozitive, dar reacția celorlalți este bună. Suntem la 30% din sezon, am jucat 10 meciuri, până acum suntem bine și trebuie să ne menținem așa.

Legat de transferuri, comunicăm și sper ca clubul să își permită să aducă încă câțiva jucători. Financiar, nu avem deloc probleme, încă de când am venit aici, totul este corect, la zi, nu avem niciun fel de problemă”, a transmis Zeljko Kopic în cadrul conferinței de presă.

LIVIU CIOBOTARIU: ,,Cu siguranță atmosfera va fi una foarte fierbinte cu stadionul plin. Fanii lui Dinamo sunt recunoscuți pentru spectacolul pe care îl oferă, în special la jocurile de acasă și în deplasare, dar la jocurile de acasă vin în număr foarte mare și susțin echipa lor.”

„În primul rând va trebui să fim pregătiți mental pentru acest joc, să rezistăm la presiunea pusă de fanii lui Dinamo și bineînțeles de adversarul nostru pe care îl vom întâlni vineri, de echipa Dinamo București, de jucători.

De partea noastră este clar că ne dorim foarte mult să venim cu un rezultat pozitiv de acolo pentru că în ultima perioadă rezultatele nu au fost cele pe care noi ni le-am dorit. Așa că pornim cu gândul de a obține un rezultat pozitiv, dar pentru asta trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere: mental, tactic, fizic.”

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *