Aprecieri pentru un fost coleg: ,,Caracterul său este extraordinar” thumbnail

Aprecieri pentru un fost coleg: ,,Caracterul său este extraordinar”

Mattia Montini, în cadrul prezenței la ,,Ora de Dinamo”, a vorbit despre adaptarea la fotbalul din România și la Dinamo.

Fostul atacant dinamovist a povestit cine l-a ajutat să se adapteze la Dinamo:

,,În primul rând, când am ajuns, am găsit un nivel foarte ridicat de intensitate. Așadar, de la a treia divizie în Italia la Superliga României, există multe diferențe în ceea ce privește intensitatea jocului. Poate la nivel de calitate și tactică găsești asemănări, dar intensitatea era foarte ridicată.

Chiar și jucătorii care nu jucau duminica m-au ajutat mult în antrenamente să ajung la nivelul maxim fizic. A fost în regulă, dar au fost doi sau trei jucători care m-au influențat mult. Îmi amintesc de Dan Nistor. Acum toată lumea îl cunoaște. Urmăresc Superliga și în fiecare an marchează 15 goluri ca mijlocaș, cu 15 pase decisive. Așadar, nu pot sta aici să spun că Dan Nistor este unul dintre cei mai buni jucători din istoria Superligii, dar probabil că este.

Oriunde merge, joacă foarte bine. Și, de asemenea, caracterul său este extraordinar, pentru că zâmbește mereu, este pozitiv. În timpul meciurilor, îi ajută mult pe ceilalți coechipieri. Nu țipă la jucătorii tineri, ci încearcă mereu să ajute, alergând un metru în plus, nu în minus. M-a ajutat foarte mult.

De asemenea, Deian Sorescu, care era un jucător tânăr, îmi amintesc că am avut o relație foarte bună cu el în afara terenului. Și el m-a ajutat să mă adaptez la fotbalul din România, pentru că mi-a oferit multe pase de gol. Și eu l-am ajutat să se dezvolte ca om și ca fotbalist cu calitățile mele și cu sfaturi în afara terenului.

Chiar și acum, uneori vorbim la telefon. Am jucat împotriva lui în Ekstraklasa, pentru că el a mers la Raków, iar eu am jucat la Bielsko-Biała, așa că ne-am întâlnit pe teren. Acești doi oameni mi-au fost de mare ajutor în adaptarea la România.”, a declarat Mattia Montini la ,,Ora de Dinamo” de la Radio Dinamo1948.

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *