O primă lovitură thumbnail

O primă lovitură

Dinamo a cedat două puncte în meciul cu Botoșani și putem vorbi despre o primă lovitură încasată în acest sezon.

Nu este înfrângere, dar se resimte precum o înfrângere. Când ai 2-0 pe teren propriu, împotriva unei echipe din zona retrogradării, pe final de meci, iar la final tabela indică 2-2, înseamnă că ceva nu a funcționat deloc bine.

Dinamo părea în controlul partidei în prima repriză, deschiderea de scor a venit în urma unui joc nu extraordinar, dar suficient de bun ca să ne aducă un avantaj pe tabelă, care putea fi dublat în câteva rânduri. Nimic nu părea că ne poate destabiliza, dar anunțul lui Ștefan Stîiucă, care a anunțat înlocuirea lui Astrit Selmani cu Dennis Politic, a ridicat multe semne de întrebare.

Ulterior am aflat că a fost vorba de o accidentare suferită de vârful lui Dinamo, singurul disponibil din lot momentan, ceea ce a dus la o schimbare de sistem de joc. Cu toții am remarcat cât de important este Selmani, după absența lui. A dispărut acel pressing, a dispărut acel jucător care să fie un chin pentru fundași. Cu toate acestea, deși putea face 2-0 mai devreme, dacă Soro nu îi strica balonul, Dennis a marcat la revenirea pe teren și părea că nimic nu poate să ne strice seara.

Din păcate, ne-am stricat-o singuri. O fază de contraatac gestionată prost de defensiva noastră, marcaj larg, dublare târzie și Adnan doar spectator la un șut bun. Adnan nu a mai fost spectator câteva minute mai târziu, când a intervenit inexplicabil la o centrare și a comis un penalty incredibil pentru acest nivel. Să intri direct în adversar pe o centrare, în condițiile în care mingea nici nu era în zonă, denotă grave probleme pentru portarul dinamovist la centrări.

S-a făcut 2-2 și Dinamo, deși a stat la cutie la 2-0, a început să iasă la joc, să forțeze golul victoriei. Prea puțin, prea târziu, au fost câteva momente cheie, dar deja era precum în „Kosovo”, nervozitate în teren și în tribune, frustrare, Opruț a fost eliminat și nu ne-a ajutat prea mult cauza și ne mulțumim cu un punct.

Arbitrajul a fost unul slab, Vadana se vede de la o poștă că nu știe să gestioneze încă un meci de prima ligă, cu asemenea atmosferă. Nu vorbesc despre deciziile majore, acele mici faulturi, întreruperi, cartonașele galbene care nu veneau pentru oaspeți, pe stadion se văd mai bine anumite lucruri. În niciun caz arbitrajul nu a fost factorul decisiv în rezultatul înregistrat pe tabelă.

Problema a fost la noi, trebuie să ne asumăm vina ca echipă pentru punctele irosite și pe viitor să nu se mai întâmple. Indiferent cine este în teren, mai ales că de pe bancă au intrat Politic, Bani, Costin și Mărginean, jucători buni și foarte buni, nu aveai voie să nu fii învingător la final. Mulți îl critică pe Adnan după golurile primite, în special al doilea, recunosc că e greu de apărat ceea ce a făcut aseară, avea parte deja de critici, acum acel cor va fi și mai mare, sper ca încrederea să nu fie zdruncinată.

Putem considera acest meci o primă lovitură încasată de Dinamo. Am pierdut de două ori la Cluj, dar contextul nu ne-a făcut să fim atât de nervoși și supărați, am mai făcut egal și în alte partide, dar nu așa. Acum a fost un meci gestionat prost pe final și nu poate fi invocat ghinionul, neșansa, vina ne aparține.

Pentru meciul următor, sunt probleme mari, Selmani va lipsi, Opruț va lipsi, posibil și Sivis. Kopic va avea probleme în alcătuirea primului 11, măcar a revenit Bani, este așteptat măcar Boateng pentru meciul următor, dar marea problemă: cine va juca vârf? Indiferent cine o va face, nu este atacant, ceea ce va ridica dificultăți în exprimarea echipei.

Trebuie să trecem peste acest meci, nu ne putem plânge prea mult de milă, dar dacă nu vom trage niște concluzii și nu vom repara ce s-a greșit, vor urma și altele, ceea ce ar fi păcat pentru ce s-a construit până acum.

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *