Dinamo obține un egal cu Farul thumbnail

Dinamo obține un egal cu Farul

Farul și Dinamo s-au întâlnit în această seară pe stadionul central din baza de la Ovidiu, într-un meci contând pentru etapa a 12-a din Superliga de fotbal.

Un meci cu coordonate diferite față de confruntarea de acum 8 luni. Atunci, Dinamo venea din postura ultimei clasate, în vreme ce Farul era cu gândul la play-off. Acum, Dinamo a venit din postura echipei aflate pe loc de play-off, în vreme ce Farul se află în partea inferioară a clasamentului.

Dinamo s-a prezentat cu ceva probleme de efectiv, multe dintre ele fiind în zona defensivă, acolo unde au lipsit din nou Boateng și Homawoo, dar și Raul Opruț, suspendat, iar Amzar a fost cedat în această săptămână. Selmani a fost și el suspendat pentru acest meci, în vreme ce Bordușanu și Florescu nu au fost nici ei pe bancă, încă se recuperează. O bancă de rezerve destul de subțire a echipei noastre.

Farul: Buzbuchi – Sîrbu, Bălașa, Marins, C. Ganea – Rădăslăvescu, Dican, Vînă – Rivaldinho, Alibec, Grigoryan
Rezerve: Ducan, Cercel, Țîru, Dănuleasa, Aioanei, Nedelcu, N. Popescu, Casap, Doicaru, C. Stoian, A. Ciobanu, Mustacă
Antrenor: Gică Hagi

Dinamo: Golubovic – Sivis, Patriche, Lixandru, C. Costin – Olsen, Gnahore, Cîrjan – Milanov, Politic, A. Bani
Rezerve: Ailenei, A. Stoian, Pășcălău, Soro, P. Neagu, Caragea, Rotund, Mărginean
Antrenor: Zeljko Kopic

Meciul a început cum nu se putea mai bine pentru Dinamo. În primele minute a ieșit la rampă un decar, cine altul decât Cătălin Cîrjan, care a înșirat toată apărarea adversă și a marcat superb la colțul lung al lui Buzbuchi. Liniște pe stadionul Farul, după ce gazdele au avut și o mică coregrafie dedicată acestei partide. Un start cum nu se putea mai bun pentru echipa noastră, în condițiile în care am marcat la prima ocazie de poartă.

Farul a trecut la conducerea jocului, Dinamo a adoptat un joc de așteptare, dar fără ocazii în primele 20 de minute. Principalul pericol, cum era de așteptat, a fost Denis Alibec, un ghimpe în coasta apărării noastre.

Totuși, în minutul 20, am avut o bună șansă pe contraatac. Mingea a ajuns la Bani pe flancul stâng, centrarea în careu a fost luftată de Sivis, iar Milanov a fost blocat în momentul șutului. Cum era de așteptat, mare parte din acțiunile gazdelor s-au desfășurat pe flancul nostru stâng. În minutul 25, la o nouă fază de contraatac, Bani a încercat poarta cu un șut la colțul scurt, dar fără probleme pentru Buzbuchi.

Fotbal modest la Ovidiu, Dinamo s-a apărat bine însă, Farul fără ocazii, fără fantezie. Doar Patriche ne-a dat emoții când a faultat la marginea careului, dar lovitura liberă a fost blocată. Dinamo a fost aproape de 2-0, la o centrare perfectă pe capul lui Cîrjan, dar decarul nostru a trimis modest, se vede că nu este punctul lui forte.

Un minut mai târziu, Adnan a avut o intervenție de toată frumusețea, la un șut care se ducea sub transversală din interiorul careului, o intervenție de nota 10 a portarului nostru, care a scos golul. Atacurile Farului au continuat, Adnan a mai scos încă o lovitură de cap, momente grele pentru defensiva noastră.

Până la urmă, a rămas 1-0 pentru Dinamo la pauză. Un meci început excelent, ne-am apărat bine, cu excepția ultimelor minute din finalul reprizei, dar un rezultat bun, și Dinamo era poziționată bine.

Repriza a doua a început pe aceleași coordonate, cu Dinamo preferând un joc pe contraatac și Farul încercând să desfacă defensiva noastră bine organizată. Același Cîrjan a pătruns bine în minutul 53, a șutat însă modest, o execuție moale a decarului nostru, mult mai slabă decât la golul din primele minute. O fază periculoasă în minutul 55, acțiune în viteză în stânga, Ganea a centrat puternic, dar Alibec nu a putut relua pe poartă.

În minutul 60, am avut și noroc, nou-intratul Andrei Ciobanu a trimis puternic de la marginea careului, dar bara l-a salvat pe Adnan, care a plonjat, dar nu a ajuns la minge. Un nou semnal de alarmă, defensiva noastră începea să dea rateuri.

Prima schimbare la Dinamo a fost intrarea lui Petru Neagu în locul lui Ahmed Bani, rămânea de văzut dacă putea fi pusă în valoare viteza atacantului din Moldova. În minutul 67, Hagi a efectuat o triplă schimbare, total nemulțumit de ceea ce vedea din partea Farului. Dinamo începea să mai țină de minge, să împingă liniile.

Totuși, în minutul 71 am fost pedepsiți, în inferioritate numerică, deoarece Cîrjan ieșise de pe teren, Mărginean nu ajunsese să intre, Sivis a stat departe de adversar, a lăsat să centreze în interiorul careului și Grigoryan a marcat pentru 1-1. Jocul devenea foarte greu, Farul cu mult entuziasm, Dinamo trebuia să reziste încă 20 de minute. Totuși, un gol greu de explicat, foarte slab ne-am apărat. Rotund și Soro au intrat în locul lui Politic și Milanov în minutul 78.

Deși așteptam un forcing de final al gazdelor, acesta se lăsa așteptat, Dinamo cu o echipă foarte tânără pe final de joc, cu mult mai puțină experiență, dar părea că suntem capabili să ținem de rezultat. Totuși, trebuie să recunoaștem, Farul a fost mai bună decât noi în repriza a doua.

Până la urmă se termină 1-1, un rezultat echiltabil, bun pentru noi, în condițiile date. Terminăm sigur etapa pe loc de play-off. Acum, gândurile se îndreaptă către derby-ul de pe 20 octombrie!

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *