Cine e? Fratele cui? thumbnail

Cine e? Fratele cui?

Cristian Mihail Licsandru a fost selecționat la reprezentativa U21, sub comanda lui Daniel Pancu pentru meciurile decisive contra Muntenegrului și Elvetiei.

Cine ești copile? 

Venit de nicăieri, „Licsu” a reușit impresioneze în ultima perioadă în tricoul alb-roșu, folosit „de nevoie” pe un post extrem de dificil, acela de fundaș central, băiatul venit de „nicăieri” a făcut partide bune și foarte bune, iar convocarea la echipa națională este pe deplin meritată.

Momentul în care Licsandru a venit la Dinamo a fost unul surprinzător, nimeni părea nu știe mai nimic despre acest băiat, transferul părea fară sens, iar speculațiile apărute duceau cu gândul către un transfer „pe pile” sub comanda lui Kopic.

Iată cum ne era prezentat Licsandru în aprilie 2024 în Prosport, sub semnătura lui Catalin Mureșanu.

Sub titlul – Misterul numărului 6 de la Dinamo. „Câinii” au adus un jucător refuzat de echipa cu un singur punct în liga secundă. Fratele fotbalistului ar fi apropiat de-ai lui Andrei Nicolescu. „Semnăm jucători despre care credem că au potențial”. Ce spune fotbalistul cu 152 de minute jucate în ultimul an: „M-au monitorizat în meciurile amicale”, jurnalistul Prosport a incercat sa ne prezinte cumva acest transfer, dar in acel articol s-a sugerat si o „explicatie” a modului in care Licsandru a ajuns la Saftica sub comanda lui Kopic.

„Așa cum a fost prezentată știrea în exclusivitate de către colegii de la Fanatik, Andrei Nicolescu a fost cel care l-a adus pe Licsandru în tabăra alb-roșie. Din câte se pare, avocatul Nicolescu, care este de loc din Ploiești, ar fi apropiat cu fratele fotbalistului. Cei doi ar fi colaborat în trecut – poate și în prezent- pe linie profesională, ruda lui Licsandru activând, așa cum spune chiar jucătorul, în domeniul juridic. Pe acest traseu, Licsandru ar fi putut ajunge la Dinamo.”  ( Prosport)

Trebuie spus mult timp după acel articol, specualtiile și criticile de pe grupurile de dinamoviști au atins cotă maximă, iar jucătorul pleca din start cu o imagine de „om venit pe pile”.

Surprinzător și pentru noi, Licsandru s-a mișcat foarte bine în cantonamentul din Slovenia, a avut evoluții bune în meciurile de pregătire, dar exista în continuare multă suspiciune atunci când lăudam prestațiile lui, mulți au rămas cu imaginea creată inițial, fară jucătorul în sine aibă o vină în acest caz.

În acest sezon Licsandru a bifat minute în 7 meciuri, ultimele 4 din postura de titular și integralist, în celelalte 3 meciuri a fost utilizat doar pe final. Convocarea la echipa națională U21 vine, cu siguranță, ca urmare a evoluțiilor din ultima lună.

Nu stiu al cui frate este Cristi Licsandru, nici nu interesează absolut deloc, nu am idee dacă există sau nu o relație pe baza căruia a fost adus la Dinamo, dar copilul ăsta merită tot respectul nostru pentru ce a arătat în această perioadă în tricoul alb-roșu. Un jucător trebuie să ARATE ÎN TEREN că merita să facă parte din lotul lui Dinamo iar „Licsu” a demonstrat asta.

Felicitari Cristian Mihail Licsandru!

HAI DINAMO!

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *