“Se bazează mult pe plasament și inteligență” thumbnail

“Se bazează mult pe plasament și inteligență”

Dinamo București a anunțat transferurul fundașului stânga Antonio Luna (33 de ani).

În ultimul sezon, spaniolul cu prezente multe în Primera Division, a jucat pentru Volos din Grecia, unde l-a avut coechipier pe jucătorul român Călin Popescu.

“Este un jucător tipic spaniol: calitate foarte bună, controlează mingea foarte bine, lovește mingea foarte bine. În general, pe parte ofensivă, ca fundaș stânga, se descurcă foarte bine. Are știința jocului, este experimentat și inteligent.

Ca minusuri, ar putea fi vârsta și, posibil, adaptarea. Nu este puternic, nu este rapid, nu este un fundaș care poate domina atacantul prin forță, se bazează mult pe plasament și inteligență. Condiția lui fizică actuală nu o cunosc, deci nu știu exact cum este”, a declarat Călin Popescu, conform GSP.

,,Când Amzar a plecat la Al Nassr în Emirate, am rămas doar cu Raul Opruț pe acea poziție, așa că era clar că aveam nevoie de o altă opțiune. Nu este ușor să găsești un jucător în acest moment al sezonului, deoarece majoritatea jucătorilor fără club și-au terminat sezonul în mai. După ce am analizat mai multe opțiuni, l-am ales pe Luna pentru experiența sa, calitatea sa și leadership-ul său. A avut un sezon bun în Grecia, unde a fost căpitanul echipei Volos, și cred că este o opțiune foarte bună pentru club.”, a explicat Zeljko Kopic pentru Radio Dinamo1948.

Născut în 1991, în Son Servera, Spania, Antonio a fost format fotbalistic de Sevilla, ulterior bifând minute la echipe precum UD Almeira, RCD Mallorca, Aston Villa, Levante, Girona.

Ultima dată la Volos NFC, în prima divizie a Greciei, Antonio a oferit 5 pase de gol în 28 de partide.

Antonio Luna va îmbraca tricoul alb-roșu pentru restul sezonului curent cu posibilitate de prelungire pe încă un an, anunță Dinamo prin intermediul aplicației oficiale.

Acesta este cotat la 300.000 de euro pe site-ul de specialitate transfermarkt.com. Cota lui a atins apogeul în 2012, când valora 2,5 milioane de euro

125 de meciuri are Antonio Luna în Primera División, prima ligă a Spaniei.

52 de meciuri are în al doilea eșalon din Spania.

17 meciuri are în Premier League.

61 de meciuri a evoluat la Volos in ultimele două sezoane din Grecia

46 de meciuri un gol si 9 assisturi a reusit la Eibar

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *