Cauză pierdută?! thumbnail

Cauză pierdută?!

Dinamo are câteva probleme în joc și speranța că anumiți jucători le vor rezolva, se cam risipește și se pare că ne vom baza pe nucleul de la începutul anului.

În pauza competițională de iarnă s-a discutat foarte mult de nevoia aducerii unui atacant marcator, un post care nu a fost acoperit în vară/toamnă, Dinamo având cel mai slab atac sub comanda lui Ovidiu Burcă, dificultățile ofensive au continuat și după venirea lui Zeljko Kopic. În iarnă se anunțau ținte importante pentru postul de atacant.

Mercato din iarnă a adus în curtea lui Dinamo câțiva jucători extrem de interesanți, cu C.V-uri bogate, cu echipa puternice și foarte puternice, dar printre transferuri nu s-a numărat și un atacant. Etapele s-au scurs și până la urmă, Dinamo a găsit un atacant dispus să vină în Superliga, Astrit Selmani. Un atacant care și-a creat un nume în Suedia, dar care în ultimii ani a intrat într-o criză de formă și reușite.

El a intrat în teren în finalul sezonului regulat și prestațiile mai degrabă au lăsat de dorit, părea total nepregătit din punct de vedere fizic, astfel că s-a cerut răbdare pentru atacantul din Kosovo. Numai că după două săptămâni de pauză competițională, timp în care a avut timp să se antreneze cu echipa și să ajungă la un nivel mai bun din punct de vedere fizic, Selmani nici măcar nu a fost introdus vreun minut luni seară pe ,,Arcul de Triumf”.

Nu pot spune cu certitudine după 180 de minute petrecute în teren că este un transfer ratat, dar premisele momentan nu sunt deloc grozave și nu este încurajator că nici nu a fost folosit cu Petrolul. Dacă nu ne va putea ajuta, Dinamo se va baza în ultimele săptămâni din sezonul 2023/2024 pe Gregorio Goncalo și Hakim Abdallah pentru postul de vârf, cu speranța că și cei din linia a doua vor ajuta, așa cum a făcut-o Gabriel Moura în partida trecută.

În aceiași notă, se pare că nici Edgar Ie nu este momentan acel fundaș central pe care îl așteptăm, deși a fost titular în două meciuri în luna martie, la puțin timp după transferul la Dinamo, acesta a dispărut din primul 11 și doar intră pe parcurs câte 10-15 minute.

26 de goluri a marcat Selmani în prima ligă a Suediei, conform transfermarkt.com, pentru Varberg și Hammarby.
5 selecții are noul atacant dinamovist pentru prima reprezentativă a statului Kosovo. A jucat 3 meciuri în preliminariile Mondialului din Qatar și a marcat un gol în meciul amical Kosovo vs Burkina Faso.

6 goluri a înscris Selmani în cupele europene, în tururile preliminare Conference League, 5 pentru Hammarby și unul pentru Hapoel Beer Sheva.
1 trofeu are Selmani în palmares, Cupa Suediei în 2021 cu Hammarby

Distribuie și prietenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *