Chimia sărăciei! thumbnail

Chimia sărăciei!

Pasul următor se poate face diferit.

Dinamo a trecut în ultimele sezoane prin momente teribile de recesiune economică, care au dus automat la o reducere a organigramei clubului, iar efectele negative trebuiesc rapid înlăturate în perioada următoare, daca vrem ne gândim la performanță sportivă.

Ani de zile organigrama clubului Dinamo a avut în componență două piloane separate, administrativ și sportiv. Cele două erau conectate dar fiecare avea competența și responsabilitate pe o anumită zonă din conducerea clubului.

1 Pilonul administrativ era în subordinea președintelui consiliului de administrație. Rolul era acela de a asigura resursele necesare desfășurării activității clubului, de a gestiona veniturile și cheltuielile societății, de a asigura cadrul administrativ și economic adecvat pentru cei care se ocupa de latura sportivă. Este absolut necesar într-un club de fotbal existe un pilon administrativ bine definit pentru un club de fotbal profesionist este o societate comercială și se supune acelorași legi de administrare ca restul societăților comerciale.

2 Pilonul sportiv se afla în subordinea Directorului General și a Directorului Sportiv. Rolul lor era de a se ocupa de tot ce înseamnă conducerea și coordonarea activității sportive. Stabileau obiectivele, numeau antrenori, aduceau jucători sau vindeau jucători, angajau personalul administrativ în legătură cu activitatea sportivă.

Intrarea clubului în insolvență, a însemnat comasarea celor doi piloni, rolurile președintelui consliului de administrație, al directorului general și al directorului sportiv contopindu-se în rolul administratorului special. Aceasta contopire a avut la baza situația economică extrem de dificilă pe care a traversat-o clubul până la apariția celor de la RW.

Dinamo stă bine din punct de vedere economic în acest moment, dar organizatoric încă suntem sub efectele acelei chimii a sărăciei. Dacă ne dorim trecem la următorul nivel atunci trebuie revenim la o construcție corectă și eficientă, nu una în care o singura persoană se ocupe de tot ceea ce înseamnă administrarea unui club.

Președintele consiliului de administrație trebuie fie un bun organizator și conducător al unei societăți comerciale, iar directorul general și cel sportiv ar trebui fie oameni cu multă experiență în fotbal. Dacă nu vom realiza acest lucru și vom rămâne cu o „structură a sărăciei” lucrurile nu vor evolua deloc. Cred că înainte de a vorbi despre schimbări de lot, clubul Dinamo are nevoie de o organizare corectă, abia atunci ne putem gândi la performantă sportivă..

Cred înainte de a vorbi despre schimbări de lot, clubul Dinamo are nevoie de o organizare corectă, abia atunci ne putem gândi la performantă sportivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *