În perioada comunistă, „originea sănătoasă„, era mult mai importantă decât profesionalismul, observ că celebrul „dosar de cadre” ne-a rămas tuturor în memorie și în ziua e astăzi.
” Origine sănătoasă este termenul prin care regimul comunist din România și mai larg teoria marxistă desemna descendenții clasei muncitoare și ai țărănimii. Prin opoziție, celelalte clase sociale erau considerate „nesănătoase” și erau persecutate în cadrul luptei de clasă.”
Observ cu surprindere că din ce în ce mai mulți suporteri sau „specialiști” consideră că primordial în viitor ar fi să aducem jucători români. Personal cred că plecăm pe o idee greșită, în primul rand, dacă vrem un Dinamo care să aspire la performanță, atunci avem nevoie de fotbaliști, de jucători buni, indiferent de naționalitatea lor.
Bunicii și părinții noștri au trăit în perioada în care conta mai mult „dosarul de cadre” decât specializarea, „originea sănătoasă” era mai importantă decât absolvirea unei universități cu nota maximă. Nu mă interesează naționalitatea lui Gnahore dar sper să rămână la Dinamo și în următorul sezon, cum nu mă interesează că Milanov trebuie să treacă Dunărea pe la Giurgiu ca să își viziteze părinții. CV-ul lor și mai ales prestațiile avute în teren trebuie să fie singurul criteriu valid pentru cei menționați și pentru cei pe care îi vom aduce în viitor.
Evident vor fi și jucători români aduși, tocmai pentru a respecta regulile impuse de competiție, dar și în cazul lor, principalul element după care ar trebui să se facă selecția trebuie să fie valoarea nicicum originea sau „dinamovismul.
Este român, este dinamovist dar nu prea știe fotbal, nu ne ajută.
Este fotbalist și își respectă meseria, asta chiar ne ajută!
HAI DINAMO!